A tavalyi esztendőhöz hasonlóan, idén is szép sikere volt a tóalmásiak Hagyományőrző Fesztiváljának. Püspökné Horváth Gizella, a művelődési ház igazgatója számol be a programról.

A jóval több mint száz esztendős magyar természetjáró hagyomány egyik letéteményese a Tápiószelei Természetbarát Klub is. Basa László cikke azért azt is igazolja, hogy – válság ide, válság oda – vannak olyan értékek, tartalmas és nem is oly’ drága, közös időtöltések, amelyek élményszerűen gazdaggá, teljessé tehetik ezeket a „vészterhes” esztendőket is.

Kókán minden év áprilisában megemlékeznek a szőlőtermesztés és a borkészítés több évszázados helyi hagyományáról, és a falu közösen ünnepeli a szorgos pincés-gazdákat, és a jó kókai bort!

Gyuricza Anitatának, a Kóka Kft. ügyvezetőjének beszámolója (Rövidesen képeket is közlünk)

A Tápió-vidéki Látványos Gólyagyűrűzés szervezőinek jóvoltából ismét a hétköznapok fölé emelkedhettünk. Legalábbis, egy gólyafészeknyi magasságba, de már ez magasság is elég ahhoz, hogy mindennapok bosszantó valósága feledésbe merüljön néhány percre, órára.

Munkában a zsűri Május elseje a munka ünnepe. Az országban ilyenkor a dolgozó ember leteszi munkaeszközét és kimegy a parkba családja társaságában pihenni egy nagyot a májusi napsütésben. Idén a hosszú hétvége lehetőséget adott arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kétnapos legyen a helyi majális.

Basa László beszámolója a kókaiak ünnepéről

Színes plakát – jobb sarkában a település címerével – invitált Kókára, a május 30-án megtartandó falunapra. Ez a ma használatos jelkép különben egy 1718-ban született címerből alakult ki, melynek közös jellegzetessége a címerpajzsban levő hármas halomból kinövő kettős kereszt.

 A Nagykáta város 20 éves jubileumi évfordulójára megszervezett kulturális és közéleti hónap programsorozat talán legkiemelkedőbb rendezvénye volt a ma délelőtt befejeződött 24 órás vetélkedő. Az esemény egyik célja a településen élő fiatalok „mozgósítása” volt. Természetesen a szervezők nem csak az ifjú felnőtteket várták hanem mindenkit, akinek a szabadideje engedte, hogy ha rövid időre is, de segítsen valamelyik csapatnak.

 

A tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban már hetedik alkalommal rendezték meg az Atilla-napot. Idén is színes, gazdag program várta az érdeklődők ezreit.

Az nagykátai Igazgyöngyszemek KHA rendszeresen ír ki, és bonyolít olyan – nem csak a nagykátaiknak szóló – pályázatokat, amelyekben a gyerekeket a kézügyességük, kreativitásuk, vagy nyelvi ötletességük „használatára” biztatják.