A Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 10. születésnapját ünnepelte a napokban. A születésnapi ajándék a volt ÉMÁSZ épületben kialakított új munkahely.

Ebből az alkalomból közöljük a Szegedi Tamarának, a Szolgálat vezetőjének köszöntőjét.

A család mellett tisztelőinek sokasága kísérte végső útjára Gedai Gyulát a nagykátai temetőben. Az alábbiakban Dr. Molnár István búcsúztatóját közöljük.

Néhány éve, még mint nagykátai népművelő, többször is jártam a Váci Mihály Általános Iskola Damjanich utcai „kisegítőjében”. Színjátszóim szülei közül ketten is, a hivatalosan sajátos nevelési igényű gyerekek tagozata névre keresztelt intézményben tanítottak.

Vegetáriánusok rémálma lehetett az a látványorgia, amely ötödik alkalommal töltötte be a tápiószentmártoni Sportcsarnokot november 14-én. Persze a „vegák” még a környékét is elkerülték most a tápiómenti településnek. Jöttek helyettük az amatőr böllérek, a hurkatöltő-mágusok, seregnyi segéddel, kiéhezve a nemes küzdelemre (és a belekbe töltött finomságokra.)

A nagykátai Damjanich János Gimnázium tanárnőjének, Farkas Tibornénak az "olaszos" cikke talán egy is kedvcsináló is. Ezért is érdemes a DJG-be jelentkezni.

A Damjanich János Gimnázium olaszul tanuló diákjainak ezen a nyáron is lehetőségük nyílt arra, hogy egy hetet Alfonsinében, Nagykáta testvérvárosában töltsenek.

 A Tápió-vidék sokszínű és tevékeny civil-csoportjainak egyike a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület. A SACsE legnagyobb vállalkozása a „Túra a Naprendszerben” c. pályázat, amelynek megvalósulása esetén, egy több településen áthaladó kerékpárút és egy csillagda épülne meg.

Augusztus 15-én és 16-án újra megszállták a nagykátai légteret a repülőgép modellezők. A helyi Asbóth Oszkár Modellező Klub által szervezett országos versenyre az országhatáron túlról is volt érdeklődés.

Szirtes Ági, Kossuth-díjas színművész a sülysápi WAMK-ban, a Szirtes Ádám-kiállítás megnyitóján20 esztendeje hunyt el a Sülysáp tápiósápi részén született színész, Szirtes Ádám.

Az 1948-ban, a Talpalatnyi föld c. filmmel indult 40 esztendős pálya végén, már több mint 70 filmszerep, számtalan tévéjáték alakítása jelezte a szakmai életút gazdagságát.

Egy igazán baráti hangulatú koncertet adott Nagykátán a Zanzibár együttes augusztus elsején.