tpkTLképek, és Szőke Attila galériája
{youtube width="320" height="247"}OIgrh5Z_qoA{/youtube}

 

8. osztályos diákjaink a Monoron megtartott körzeti írásbeli forduló után meghívást kaptak a Pest megyei eredményhirdetésre a budapesti Szent István Gimnáziumba.

Reménykedve vártuk a megyei lista összesített pontszámait, hiszen úgy éreztük, hogy sikeresen oldottuk meg a feladatokat. Ez a verseny után kapott megoldókulcs alapján be is bizonyosodott. A feladatsor kiértékelése után csapatunk bejutott a legjobb 6 helyezett közé. Nagy izgalommal vártuk a november 18-ai hétfő délutánt, hiszen ekkor derült fény arra, hogy kit hívnak meg a Tatán megrendezésre kerülő országos döntőbe. Minden kategória első helyezett csapatát részesítik ebben a megtiszteltetésben.

Íme, az első alkalom résztvevői, az alapító tagok!Továbbra is várom a babákat- mamákat, csütörtökönként 10 órától a szentlőrinckátai Faluházba!
Érdeklődni: Imre Eszter, 29/641-150, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiállítás-megnyitókon nagyon szeretek részt venni. Ha nem ismerem az alkotót vagy a képzőművészeti alkotásokat, a megnyitón biztosan kapok vezérfonalat, hogy segítségével ne csak nézzek, hanem lássak is. De a többlet is ide vonz: a kiállítás alaphangulatát, mondanivalóját a művészet más nyelvén kifejező zenemű, esetleg irodalmi alkotás élménye. Tóth Péter Képei

Baán Katalin fotóművészTudom-e mérni a mérhetetlent” című kollekciója hónapok óta járja az országot, de talán a legalkalmasabb időpontban érkezett Tápiószelére november 16-án. Ebben a hónapban óhatatlanul szembesülünk a földi élet mulandóságával, még ha máskor tabuként kezeljük is. Ezt a – korunkban szinte szalonképtelennek tekintett – témát tárja elénk képein a művész felemelő szépséggel és bölcs üzeneteivel.

Többen, kisebb-nagyobb sikerrel próbálkoznak itt a Tápió-vidéken is a különböző tematikájú expók megszervezésével. Idén, első alkalommal tett erre kísérletet a tápiószentmártoni Hurkatöltő Fesztivál szervezőgárdája.
Egy terjedelmes sátorban, speciálisan az erre a műfajra kitalált, nagyjából 14-16 négyzetméteres kiállító területen mutathatta be magát a jelentkező.
14-15 cég, vállalkozás, település, kulturális-, közművelődési intézmény élt a lehetőséggel, így igazán változatos élményben lehetett része az érdeklődő látogatónak.
(Szőke Attila képei, expofotóim, galériám, plakátok, és rövidesen még jönnek Teréki Krisztián képei is!)

Az alábbi, Tápióságról érkezett hírhez és a színvonalas ünnepséget bemutató képekhez Kun-Halasi Katalin segítségével jutottunk hozzá. Köszönjük!

Szőke Attila képei, és az én expofotóim után, íme a saját galériám a Tápiószentmártoni Hurkatöltő Fesztivál idei eseményeiről. (plakátok)

 

 

A tápiósági Dr. Papp Károly Általános Iskola és Tápióság Község Önkormányzata jubileumi ünnepséget szervezett Dr. Papp Károly geológus professzor tiszteletére. A falu híres szülöttének nemzetközi hírű munkássága és pedagógus pályafutása példaértékű gyermekek és felnőttek szemében egyaránt. Képek

A rendezvény kezdetén Kun Szilárd polgármester úr köszöntötte a vendégeket. Az ünnepséget megtisztelték Papp Károly rokonai, köztük unokahúga Kálmánchey Tiborné v. Sándor Rozália, aki idős kora ellenére rendkívüli személyiségével ámulatba ejtette hallgatóságát. Többek között mesélt Papp Károlyhoz fűződő személyes élményeiről is.

A Magyarhoni Földtani Társulat munkatársai is lerótták tiszteletüket a Tanszék kiváló pedagógusa előtt.

Az ünnepi megemlékezést Papp Péter geológus, a Magyarhoni Földtani Társulat munkatársa tartotta, az iskola részéréről pedig Janosik Béláné mondott beszédet.

Községünk vezetői és iskolánk pedagógusai úgy gondolják, hogy méltó megemlékezéssel tisztelegtünk Dr. Papp Károly emléke előtt. (A "Bővebbenben" két ügyes nyolcadikos írta meg az ünnepséggel kapcsolatos gondolatait. Érdemesek a figyelemre! A szerkesztő megjegyzése)

A tápiószelei Blaskovich Múzeum https://www.facebook.com/blaskovich.muzeum c. közösségi oldalán már a Gócsa Fotó Videó képeit is megtekinthetik azok, akik kíváncsiak az intézmény november 5-ei szoboravató ünnepségére. (A Bácsik a helyükre kerültek!, Beszámoló a szoboravató ünnepségről)