Mondom, hogy érdemes baráti szóval invitálni a Tápió-vidéki programokra a Tápió Tv 29 duóját! Veroczki József és Szóró József ilyen remek összefoglalókkal népszerűsít, mutatja be rendezvényeinket. Ráadásul a világhálós változatok mellett a kistérség majd' egészén, sőt annak határain túl is nézhető Williams Tv-ben - rendszerint többszöri ismétlésekkel - is dicsérgetnek bennünket. Íme a sági rétesvetélkedés anyaga:
{youtube width="320" height="247"}Ony3JZEhcMo{/youtube}

 

Kocsi Miklós festményeiből nyílt kiállítás a nagykátai Tájházban január 18-án. A kiállítást dr. Pap Terézia alpolgármester asszony nyitotta meg. Az eseményen a Városi Kórus és Turza Fruzsina, a Nagykáta Színjátszó Egyesület tagja működött közre. A fotóriportot Marton László készítette. 

Szőke Attila képei és Teréki Krisztián barátom galériája mellé nem is kellene igazán sok mindent hozzáfűzni, de azért rövidesen közöljük majd tápiósági tudósítónk, Kun-Halasi Katalin szöveges összefoglalóját is. Sőt, Veroczki József és Szóró József –Williams Tv/Tápió Tv 29 –  filmjét is idecitáljuk a honlapunkra.
Szabó Beáta
tápiósági kolléganőm is megharcolta a csatáit, mire maga köré tudta gyűjteni azokat a segítőit, akik nélkül biztosan nem sikerülne ilyen helyes kis étkes fesztivált összehoznia. A helyi segítői mellett persze a tápióbicskei Vér János barátom nagy szíve, tapasztalata és kiváló gasztronómia kapcsolatai is kellenek a sikerhez.
Gratulálok Beának, Jánosnak és melléjük álló ságiaknak a második rétes fesztiváljukhoz.

{youtube width="320" height="247"}VcnyVxZBOXM#t=63{/youtube}

 

A nagykátai Városi Művelődési Központ munkatársai mint mindig, most is méltó körülményeket teremtettek egy színvonalas kulturális programhoz.A Magyar kultúra napján a közművelődési intézmény partner-csoportjai és a város iskolái léptek fel.
Cantate Domino Ifjúsági Ének és Zenekar, Városi Kórus, Citura Együttes, Tápiómente Táncegyüttes Rt és utánpótlás, Nagykáta Színjátszó Egyesület, Katica Nyugdíjas Klub, Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola, Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Liszt Ferenc Nagykátai Tagintézménye (Zeneiskola), Mátray Gábor Általános Iskola, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola.

Szép és tartalmas élménnyel ajándékozták meg a nagytermet most is megtöltő közönséget.
(Munkahelyemről „menetből” érkezve, sajnos lemaradtam a Szakközépiskola és a nyugdíjasok produkciójáról, illetve van olyan csoport is, amelyik általában kerüli a sajtónyilvánosságot, így a honlapunkon sem kíván megjelenni. A kérést természetesen most is tiszteletben tartottuk. Ők sajnos hiányoznak az albumomból, de talán így sikerül valamit visszaadnom a meghatóan szép este hangulatából.)

 

 

A Répás Róbert és Zsemlye Ildikó házaspár azt vette a fejébe, hogy a tóalmási Szent András vendéglőbe nem csak finom ételekkel, udvarias kiszolgálással, de jó programokkal is igyekeznek majd becsábítani a vendégeket. A dumáló humoristáktól a disznóvágásig, a céges mulatságoktól a családi hétvégéig, a pároknak ajánlott gyertyafényes vacsorától a pótszilveszterig, vagy éppen a mai Esküvő Kiállításig sok mindennel hívják fel magukra a figyelmet. tpkTKképek és tpkTLképek

 

{youtube width="320" height="247"}mOQFCFPQKp4{/youtube}
Úgy gondolom, hogy "ilyen van". Nem egyedi eset. Mindennapos. Nem csak Sülysápon, nem csak a Tápió-vidéken. Sajnos! Ha valami csoda folytán meglesz a tettes, akkor majd lesz ok, "körülmény", stb., amely miatt egy kobakra bütykölt barackkal is "el lehet vinni a balhét." Mint ahogy a foci "szurkolók" hordája csatatérré változtathatja a nagyvárosok főutcáját, mint ahogy a "vállalkozók" becstelenebbje az ipari szemetét a Tápió-parti történelmi emlékhely Honvédszobránál mocskolhatja le a teherautójáról, mint ahogy a "lakó" az építkezése konténernyi törmelékét a települési szelektív szigeteknél "tüntetheti el", mint ahogy a tizenéves "csemeték" halálba ugraszthatják szerencsétlen társukat az iskolájukban...

Ma délelőtt vettünk búcsút dr. Farkas László, főgyógyszerésztől a Nagykátai Református Gyülekezet templomában. A gyászolók sokasága, a  szép búcsúbeszédek, a sok virág annak a mély tiszteletnek és szeretetnek a jele volt, amely Laci bácsit övezte egész életében, s amelyet most az emberek kinyilvánítottak.
Az életét, tevékenységét méltató beszédekből egy fontos momentum nem hangzott el , melyet most Laci bácsi régi barátjaként szeretnék pótolni.
Alapvető és fontos szerepet játszott az Alfonsine-Nagykáta Testvérvárosi kapcsolat létrehozásában és ápolásában.