Dr. Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus naptára rég megtelt már a rangosabbnál rangosabb felkérések dátumával. Az augusztusi kunszentmiklósi Kurultáj szervezőjének Tápiószelére csábítása, szép sikere Urbán Máriának, a művelődéi ház igazgatónőjének. Időpont változás!

A Kossuth Lajos Hagyományőrző Csapat közleményben számol be arról, hogy a Magyar Kultúra  Napja alkalmából "Örökség serleget", míg a tápiószentmároni Kovács Pálné a Magyar Kultúra Lovagja címet kapta meg. Gratulálunk!

2006. április 4-én a nagykátai művelődési ház színháztermében bensőséges ünnepség keretében a Gábor Áron Tüzér Bajtársi Egyesület küldöttsége történelmi emlékkardot adományozott a vele évek óta kapcsolatban álló Kossuth Lajos Hagyományőrző Csapatnak.            

Basa László írása

Németh László képeA nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat kezdeményezésére és szervezésében tartottuk ünnepségünket 2009. január 18-án a Szent György parkban a második világháborús emlékműnél, hogy megemlékezzünk a doni áttörés 66. évfordulóján a több tízezer hősi halált halt vagy hadifogságba került magyar katonára.                       Czigel Erzsébet írása          

A Vér házaspár ismét egy kézenfekvõ ötlettel állt elõ. A tápióbicskei Drabik családban generációról generációra hagyományozódik át az a tudomány, amelynek birtokában készülnek el a környék legendás lagzi-kellékei.