Olaszországban, 2008.A Nagykáta Barátainak Köre Honvédtüzér Hagyományőrző Csapatának tevékenységéről folyamatosan beszámolunk. Az 1848-49-es szabadságharc, az I. és II. világháború magyar katonahőseinek emlékét ápoló alapítvány tevékenységét több területen is végzi.

A tápiószentmártoni sportcsarokban találkoztak a Tápió vidék néptáncosai. Az egész napos rendezvényen a legkisebbektől a legidősebb korosztályig mindenki lehetőséget kapott arra, hogy tudását megmutathassa.

Május 9-ének délutánjára és estéjére időzítették a kókai „kikeletesek”, ezt a már címével is sokat ígérő összejövetelüket. A pontos cím: V. Borkortyoló és táncházi mulatság Szent György nap tiszteletére.

Immáron VII. alkalommal rendezik meg Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovasparkban, az Atilla-napot. A tavalyihoz hasonlóan idén is kitünő programot láthatunk a csodadomb meletti színpadon május 23-án.

Nem sokat pihentek a babérjaikon a III. Kókai Kikelet szervezői. Alig ért véget az ismét csak pazarul sikerült tavaszköszöntő, összművészeti fesztiváljuk, neki gyürkőztek egy rendhagyó kókai húsvétnak.