Tápióbicskén már másodszor szervezte meg a Vér házaspár a Kárpátmedencei Grillázstorta készítők versenyét. A tavalyihoz hasonlóan idén is sokan és sokfelől érkeztek a helyi művelődési házba, hogy megmutassák tudásukat. Azt a tudást, mely szülőről gyermekre száll már hosszú évtizedek óta. Azokat a "költeményeket", melyek nélkül még mindig elképzelhetetlen egy igazi magyar lakodalom.

Számos magyar település nevének elhangzásakor az ember képzettársításában megjelenik a „csata” szó és fogalom. Mohács, Muhi, Pákozd, Isaszeg, Tápióbicske a magyar történelembe a határában vagy területén vívott csata vagy ütközet révén írta be nevét.   Basa László tanulmánya

Tápiószelén a LENGYEL SZEPTEMBER program folytatásaként, a lengyel menekült katonák és Walter József emlékére emléktáblákat helyezünk el, a volt SZELEKTA, ma VIRÁGMAG KFT épületén, 2009. december 7-én. hétfőn, délután 3 órakor.

Amikor a magyar történelem, kultúra nagy alakjairól megemlékezünk születésük vagy halálozásuk kerek évfordulói alkalmával, annak a mi esetünkben vannak sajátos kritériumai.

Basa László írása