altRemek programokat kínál a Kókai Művelődési Ház és Sportcsarnok Húsvét alkalmából. Mi a tavalyi Fecskés-akció Lantos képeit vettük elő Hangulatképek a kókai húsvétról kedvcsinálónak.

A kókai intézmény honlapja is megújult az utóbbi időben. A folyamatosan frissülő oldalakon – úgy az első oldal közepén-alján – a plakáton szereplő Kossuth Falumúzeumot egy ügyes kisfilmmel mutatják be. Ajánlom figyelmükbe!


II. Rákóczi Ferenc utólsó Tápió menti tartózkodása címmel Basa László írt beszámolót.

A „Rákóczi-évek a Tápió mentén” mozgalom a 300 éve történt kuruc szabadságharc régiónkban zajlott jelentősebb eseményeit veszi sorba a mindenkori 300. évforduló történései kapcsán.

A Közép-tiszai hadsereg 1849. július 20-án, Tóalmáson          Basa László írása
Március idusán minden magyar településen megemlékeznek az 1848-as forradalom kitörésének évfordulójáról.

 

Aki látta Huszárik Zoltán Szinbádját, Latinovits felejthetetlen húsleves-kanalazását, az tudja, hogy egy jó ebédhez a pincérrel történő beszélgetés is hozzátartozik.

A nagykátai Tóth Péter egy különleges és a képek alapján igencsak látványos gasztronómiai-vendéglátói verseny győztese lett. Ajánlom figyelmükbe beszámolóját.

alt 2010. április 4-én ismét ellepik a Tápió-vidéket a látványos katonai hagyományőrző alakulatok. A több száz cifra egyenruhás, a lovasok, a huszárok, a tüzérek egyedül álló módon idézik meg a magyar történelem egyik legendás, nagyszerű napját. Az ország számos településéről érkeznek az érdeklődők, de azoknak, akik a programnak otthont adó településeken – Tápióbicskén, Nagykátán –, vagy azok közelében laknak még inkább ki kell használni ezt az ingyen megtekinthető attrakciót.