Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

altEgyre kedveltebb a lesz a Huszárkonyha verseny, amelyet az emlékhadjárat tápióbicskei eseményén a Vér házaspár szervez meg. A számos, sikerese gasztronómia fesztivált megszervező, és a nagyszerű Aranyszarvas földjén c. (és Több mint szakácskönyv ) könyvükben a Tápióvidék népi ízeit is összegyűjtő Vér János és felesége, Anikó asszony rangos szakácsokat, nemzetközileg is eredményes séfeket hív a zsűribe.

 altRiportfilmes beszámoló.            A nagykátai Tájházban a Tavaszi Hadjárat programsorozatának első felvonásaként, Hermann Róbert történész nyitotta meg a Képek és dokumentumok a Szabadságharc történetéből című kiállítást. A május végéig megtekinthető tárlat alapját Kucza Péter nagykátai gyűjtő értékei jelentik, amelyeket Dobák Géza és Hermann Róbert egészített ki értékes dokumentumokkal.

 

A magyar katonai hagyományőrző szervezetek évről-évre látványosabb Tavaszi Emlékhadjárata nemzetközileg is jegyzett eseménye a történelmi játékokra fogékony közönségnek. Az évekkel ezelőtt Nagykátán és Tápióbicskén is létrejött tüzércsapatok tagjai és vezetői, fokozatosan állították maguk mellé településeik önkormányzatait az 1849. április 4-i csata méltó megünneplésének ügyében. Mára a két település irányítói, civil szervezetei együttesen tesznek meg mindent azért, hogy ez a nap emlékezetes legyen minden ide látogató számára.

altA tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark Atilla napjai az elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó tápióvidéki programjai voltak. Az egész napos, látványos programkínálatból elég csak Rúzsa Magdi koncertjét kiemelni ahhoz, hogy az ide népünnepélynek is megelőlegezzük a sikert. Hangulatkeltőnek ajánlom a VI. Atilla napról készült filmes-riportos-képes beszámolónkat.


 
alt1849 április 4-én Tápióbicske és Nagykáta határánál, a Tápió partjánál is megütközött a Honvédsereg a szabadságharc Tavaszi hadjárata során. A csatát, mint azt a környéken élők jól tudják, a magyarok nyerték. Az Élő Történelmi Óra keretein belül ezt az eseményt játszák újra már hosszú évek óta. Több százan öltik fel a korhű ruhákat, veszik kézbe fegyvereiket, ülnek lóhátra. Idén is, húsvét vasárnap ellenére, ezrek látogattak ki a helyszínre.