Igaz, hogy már decemberben átadásra került a nagykátai Tájház, de hivatalosan (a szokásos magyarországi papírhalmozás) május elsejétől kapta meg a múzeumi besorolást. /Bálint/

altÖrömmel tájékoztatunk minden kedves nagykátai és kistérségi lakost, hogy a nagykátai tájházat immáron birtokba vehették a különféle kézműves foglalkozások iránt érdeklődő látogatóink.

 

 A nagykátai Tájház művelődésszervezőjétől, Czakó Erikától

  alt
Basa László
felhívása
                         Petőfi Sándor 1845. június 10-én Vachott Imre társaságában Tápiósápon meglátogatta Vachott Sándort és családját. A sápi Bognár-féle kastélyban töltött két nap a költőnek egyetlen, a Tápió-mentén történt tartózkodása.

alt2010. március 15-én a városi ünnepség keretében Tápiószele központjában leleplezték Kossuth Lajos mellszobrát, Sebestyén Benedek alkotását. A nagy magyart ábrázoló portré a Tápió mente tizedik Kossuth-emlékhelyét jelenti.   Basa László írása

 

 

Kókai Művelődési Ház és Sportcsarnok is azon kevés tápióvidéki intézmény közé tartozik, amelynek munkatársai színvonalas, frissülő, karbantartott  honlapjukon tájékoztatják olvasóikat programjaikról. Most egy olyan áprilisi szervezkedésükről tudósított a Duna Televízió, amely Húsvéti-Huszár Várás videó címmel a művelődési ház világhálós oldalairól is megnyitható. (A kókai anyag nagyjából a 15 percnél kezdődik.)