2010. augusztus 3-8. Jászberény. " Közel 40 program 4 helyszínen, 15 zenekar, 10 jászberényi együttes, 25 hagyományőrző együttes: Moldvából, Gyimesből, Erdélyből, és 4 külföldi együttes; közel 1000 fő művészeti közreműködő. Táncházak, tánctanítások, népzenei – és esti koncertek." A fesztiválszervezők igényes honlapján  csangofesztival.hu – minden információ megtalálható.

altPetőfi Sándor látogatása Tápiósápon   Basa László írása
Amikor a települések saját históriájuk történetét papírra vetik, abból nem maradhat ki a NAGY EMBER egykori jelenlétének említése sem. Ha a neves hazánkfia ott látta meg a napvilágot, akkor illik egész életútját bemutatni, dukál neki a szülőházon elhelyezett emléktábla, múzeum, szobor, helyi intézmények névadójául szerepel, stb.

 Az idei évban sajnos nem sikerült eljutnom a tápiószelei Blaskovich Múzeum ezévi rendezvényére, azonban ott lehettem az első tápiógyörgyei Múzeumok Éjszakáján. Június 25-én, pénteken, kora este várták az érdeklődőket a Falumúzeum udvarára.

A lassan három éve működő honlapunk első filmes beszámolóinak egyike volt az egreskátai Keglevich-kereszt felújításáról szóló híradásunk. Most ismét civilek, a 40 éve egyesült Sülysápon is önálló Tápiósápi Egyházközség tagjai kezdeményezték a település egyik Nepomuki Szent János-szobrának renoválását. Videónkat a „Bővebben”-re kattintva tekinthetik meg.  

altMinden ember – érdekes módon az évek múlásával egyre hatványozottabban- legbensőbb emlékei között őrzi az iskolás évek soha el nem halványuló hangulatát. A vélt vagy valós kudarcélmények gyorsan felejtődnek, az egy életre szóló útravalót nyújtó diákévek emlékének felidézésére mindig van igény és fogadókészség. Basa László kiállítás-ismertetője