A tavalyihoz hasonló módon került megrendezésre az idei, második, Káta Expo. Szüreti felvonulás Nagykátán, majd a piactéren a polgármesteri köszöntő után terményáldás és kulturális programok várták a színpadhoz közel lévőket, kiállítások és vásárosok a nézelődőket.

A tavalyi kezdést még úgy fogadta a nagykátai közönség, ahogy általában szokta az új kezdeményezéseket, programokat a vidéki polgár: kicsit tamáskodva, kicsit húzódozva. Az idei (2010. szeptember 12.), immár II. KÁTA EXPO - HAGYOMÁNYŐRZŐ SZÜRETI FELVONULÁS ÉS MEZŐGAZDASÁGI KIÁLLÍTÁS – VÁSÁR már megtalálta a helyét a kisváros őszi kulturális palettáján. A helyi K A L O T, a város és a Művelődési Központ együttműködésével színes népünnepély került a Tápió-vidék egyik legkorszerűbb piacára. A bővebb beszámolóval még visszatérünk erre az eseményre, de addig is Szalai Csaba K É P E I V E L megidézzük a programot.

alt

 

Még javában tart (nálam most szeptember 12., 13. 50 van) Kátai Szüret és Expo, de az első KÉPEKET már fel is raktuk a honlapra. Most csak ennyit, mert sietünk vissza a piacra, hogy a Tápiómente Táncegyüttes délutáni műsorán már ismét a helyszínen legyünk.

altMiként arról már korábban hírt adtunk, az idei Blaskovich Napok megnyitójának kiemelkedő eseménye volt a tápiószelei múzeumbarát kör által második alkalommal megjelentett helytörténeti emlékkönyv bemutatója. Jelen írásom a könyv ismertetése  és jelentőségének méltatása.         Basa László írása