... a zenét és a Mûvelõdési Ház Arany Õsz címmel idén is megrendezett kulturális rendezvény-sorozata keretében egy nagyon szép és tartalmas mûsorral léptek a közönség elé a Földváry Miklós Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tanárai.

Az idén nyáron jelent meg a Krízis zenekar legújabb, harmadik albuma, Számûzött címmel. Ha visszalapoznak honlapunkon, akkor olvashatnak néhány gondolatot a zenekarról és az új korongról, amelyet a szakmabeliek is – mint például a Metal Hammer címû rock-magazin ítésze – jó kritikával illettek.     Teréki Krisztián beszámolója Györkis Viktor képeivel

Maga a szó: „krízis” nem sok pozitívumot rejt magában. Ennek ellenére adta ezt a nevet Stósz László 1988-ban alakuló zenekarának, és húsz év után is ezen a néven fut a csapat, sok viharos idõszakot túlélve.

Egyre több alakalommal tudunk már utalni a régebbi cikkeinkre, fényképeinkre. (Augusztusban egyévesek lettünk! Köszönjük a több mint 200. 000 érdeklõdõ látogatást!) Többször láttam-hallottam már ezt a kiváló népzenész csapatot, de mindig megelégedettséggel lepõdöm meg a sikerükön.

Az idén hetedik albumát piacra dobó Kárpátia zenekar augusztus 29-én, péntek este adott koncertet a nagykátai piactéren. A szervezõk, már ami a vendéglátókat illeti, hosszú munka eredményeként tudtak csak bekerülni a zenekar 2008-as turnénaptárába, amely kb. 110 koncertet foglal magában.

Teréki Krisztián írása