Filmes ízelítő Czabán Angelika és Németh Béla azon felemelő előadásából, amit a nagykátai Városi Könyvtárban, a Magyar Kultúra Napjának alkalmából, január 22-én mutattak be. A nagykátai(?) Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézményben oktató fiatal művészek, rangos pódium helyszínné varázsolták a tápiómenti  kisváros művelődési intézményének színpadát.

Bizony, már 20 éve annak, hogy Nagykátán megalakult a Krízis Zenekar. Ezt a kerek jubileumot ünneplik a régi és ősrégi tagok vendégszereplésével március 14-én.

A tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény több, tápiómenti településen is tevékenykedik. Nebulóik teljesítményükrõl a következõ helyszíneken adnak számot: Karácsonyi növendék hangverseny Tápióbicskén, december 17-én, 17 órától, Farmoson 18-án, 16 órától, és Tápiószentmártonban, 18-án 17 órától.

Szabó Ferenc igazgató úr és a vizsgázó zongoristákÜnnepietlen gondolatok a Magyar Kultúra Napja alkalmából, egy zongoravizsga végén elhangzott tanári-igazgatói segítségkérés kapcsán.

Január 17-én, a nagykátai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pódiumtermében, 20-30 zongorista gyermek és fiatal adott számot tudásáról a szülőkből is teltházat varázsoló közönség előtt.

A tápióbicskei katolikus templomban november 29-én adott hangversenyt a Községi Kórus. A Horváthné Szolovjov Zsuzsa által vezetett énekes társaság már a második születésnapját ünnepelte, ezúttal a nagykátai Damjanich János Gimnázium tanáraiból álló No-Men együttes, valamint Nagy-Mélykúti Mária és Perjési László közremûködésével.