A jobb sorsra érdemes nagykátai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény volt növendéke, Nagy Mózes adott klarinét koncertet a Zeneiskolában. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Mózes szülei, Nagy Izabella és Nagy István is zenetanárok.

"...Én csakis a rocknak élek.
Ne is próbálj megváltoztatni kérlek!..."
                                (Kéri Zsolt: Életem a rock)

20 év után nyugodtam mondhatjuk, hogy a fenti néhány mondat Stósz László hitvallását tükrözi. Már több cikkben írtunk a zenekar történetéről és a teljes biográfiát a www.krizis.net honlapon megtalálhatják, de itt van még egy érdekes részlet, melyet Nyeste Zsolt mesélt el a kezdeteket megelőző időszakról, amely kettejük közös pályafutását Stósz Lacival elindította.

 

 

A nagykátai Zeneiskola hegedűtanárnője, a vonóskamara-együttes vezetője, Nagy Izabella tanárnő az egyik legnehezebb koncertjére készül. Ráadásul a problémát az okozza, hogy ő nem is lép a pódiumra.  Most fia, Nagy Mózes, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola XI. osztályos tanulója fogja bemutatni tudományát.

Terék József - most szaxofonnalNehezen lehet azt elképzelni, hogy egy 28 éves fiatalember – merő passzióból – nekifog a Tápió-vidék településein még fellelhető népdalok begyűjtésének. Mi értelme van annak, hogy hetente teletölti a saját pénzéből a gépkocsija tankját, és szaladgál az egyik nyugdíjas klubtól a másikig, telefonálgat a népművelőknek, keresi-könyörgi a segítő szimpatizánsokat, és bizony, el-el viseli a csodálkozó tekinteteket.

 

A Borvirág szalonzenekar tagjai (Czerván György – harmonika, szintetizátor, ének; Kustra Csaba – dob; Horgos József – basszus; Tóth János – gitár, ének) úgy gondolták, hogy ideje megvendégelni a korábban őket vendégül látókat.