November 14-én nem csak a kiváló előadók produkciói miatt érdemes elmenni a gyömrői művelődési központba. A jótékonysági koncert bevétele, a helyi Karitászt segíti abban, hogy a rászoruló gyerekek és idősek karácsonyfája alá is juttassanak majd ajándékot.

Szombat este a sülysápi WAMK-ban randevúztak a Heavy Metal szerelmesei. Sajnos a koncerten elég kevesen voltak annak ellenére, hogy Tarnavölgyi Laci barátom mint intézményvezető, mint pedig rockzene rajongó minden követ megmozgatott, hogy a rendezvény a lehető legszélesebb kőrben legyen propagálva. A kis létszámú közönség azonban fergeteges hangulatú bulit tombolt végig, amelyen három zenekar lépett fel. Először a Buzsik Tamás dobos által vezényelt Live Stoop formáció kalauzolta el a tisztelt nagyérdeműt a modern Punk zene világába. A szárnyát bontogató háromtagú tizenévesekből álló banda előtt hosszú, de a látottak és hallottak alapján sikeres út áll. Mindent bele fiúk!

„És e cingár, tódott-fódott, Lelkes vitézt fölöttébb becsülöm.” Mondja Rostand nagy orrú hőse, Cyrano de Bergerac, Don Quijote neve hallatán.

No, most hogyan is keveredtek a megidézett hősök Kókára, az I. Magyar Folk és Blues Fesztivál helyszínére?

 

Október elsején ünneplik a zenét szerte e golyóbison. Teszik ezt 1975 óta, mikor is az UNESCO, Yehudi Menuhin hegedűművész javaslatára, hivatalosan is a Zene Világnapjának nyilvánították a tizedik hónap kezdőnapját.