Terék József, a tápiószelei származású muzsikos új zenekara – a Duna Televízió segítségével is – egyre népszerűbbé válik. Sikereiket az is jelzi, hogy a szelei, 1906-os Bartók-gyűjtést feldolgozó lemezük anyagát a XXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron is bemutathatják majd a budapesti Papp László Sportarénában, márciusban.

Kalmár István, aki érdemei elismerése mellett...A Tápió-vidék régi, jól bevált bandája, a húzós, kemény zenét játszó KRÍZIS zenekar. Stósz Laci csapata ez elmúlt 21 esztendő alatt számos tagcserét megélt már. Most „érdemei elismerése mellett” Kalmár István távozik. Munka, család, időhiány, stb. A barátság marad, de KELL EGY ÚJ DOBOS! Fiatal titánok: itt a pálya! Régi motorosok: lehet visszafiatalodni! Alább a srácok toborzója:

A Tápió-vidéket is bejárja az egyébként nagykátai származású muzsikust is tagjai között tudó

M i s z t r á l együttes.

The Five Virtuoses a muzsikusok honlapjárólTerék József zenekara májusban igencsak sikeresen mutatkozott be a Nemzet Televíziójában.

 

A tehetséges, tápiószelei muzsikus 2008 legvégén alakította meg a hazai népzene meghatározó együtteséből, a Dűvőből” „kiránduló” zenésztársaival, a The Five Virtuoses zenekart. A valóban virtuózokból álló csapat több kiváló énekessel és zenésztárssal is együtt dolgozik, ezért hát jogos a „Terék József és barátai” elnevezés is.

A tápiószelei születésű, a nagykátai Zeneiskolában, „felnőtt”, Tápiószentmártonban is tanító, számos tápiómenti népzenekarban rendszeresen szereplő Terék József pályájáról, sikereiről rendszeresen beszámol a honlapunk. Most a The Five Virtuoses  névre keresztelt zenekarának világhálós megjelenéseit citáljuk e cikkbe. Nézzék, hallgassák!