Március 9-én a Duna TV Kívánságkosár c. műsorában Sárik Péter Jazz-zongoristával ad interjút a zeneszerző világversenyről Terék József.

 

A Bartók tápiószelei gyűjtését bemutató CD, amelyet Terék József  és barátai készítettek el Lányok, lányok, ti szelei lányok címmel, bemutatásra kerül az év legrangosabb népzenei- és néptánctalálkozóján,   az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron, 2010. március 27-én a Lajtha teremben, 15.20 és 16 óra között,  Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Alábbiakban Terék Józsefnek – a tápószelei születésű és az egész Tápió-vidéket „bemuzsákáló” zenésznek – a levelét közöljük. Ne restelkedjünk! Kattintsunk rá egyet!  

Kedves Ismerőseim, Barátaim!

Abban a hatalmas megtiszteltetésben van részem, hogy az International Songwriter Competition 2009-es versenyén - Instrumental kategóriában-  bejutott a döntőbe, a legjobb 15 szerzemény közé, a Hora Fantasia számom.


Egy fél ország zárta a szívébe az érzelmeit is színpadra rakó, remek hangú énekest Tabáni Istvánt. A Csillag születik sztárja most Tápiószelére érkezik, ahol március 6-án, amolyan előzetes nőnapi ajándékként lép fel a Tápió-vidék egyik legszebb – Makovecz-féle – művelődési házában. Uraim! Egy emlékezetes estével lephetik meg kedvesüket, feleségüket, ha jegyet váltanak erre a koncertre.

 

Tabáni István Tápiószelén, március 6-án!

A tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által meghirdetett Országos népzenei versenyre (május 15.) nem csak a Tápió-vidékről, de az egész országból várták a jelentkezőket a szervezők. A magukat megméretni kívánok nagyszámban éltek a lehetősséggel, de március 15-ig még a későn ébredők is beadhatják a Népzenei verseny jelentkezési lapját.