Mága Zoltán, a világhírű hegedűművész „100 templomi koncert”- sorozatának Sülysápi állomásán zsúfolásig megtelt a sápi Kisboldogasszony templom. Katus Norbertnek a sulysap.hu-n Vastaps és bőkezű adakozás Mága Zoltán koncertjén - KÉPEKKEL! c. beszámolója mellé még Csécsei Ilona képeit is az Önök figyelmébe ajánlom.     (A beharangozónk ITT olvasható.)

alt

A nagykátai Zeneiskola pedagógusa közül néhányan – felülemelkedve az elmúlt évek hazai művészeti-, zenei oktatást megnyomorító negatív változásain – rendszeresen keresik és megteremtik növendékeik számára a koncertezés lehetőségét. Nagy Izabella tanárnő Vonószenekara kitartó munkával érte el, hogy fellépéseiken már nincs szükség a szülői elfogultságra. Produkcióikra azoknak is érdemes jegyet váltaniuk, akik „csak” a klasszikus muzsika koncertélményét kívánják átélni.

Nagy MózesA március 19-21 között Győrben megrendezett   XII. Országos Richter  János  Klarinétversenyen  a nagykátai Nagy   Mózes  megnyerte  a III. korcsoport  I. díját. A  3 éve ugyanezen a versenyen megszerzett aranyat most megduplázta.

altAz ovisok, kisiskolások, óvó nénik és népművelők népzenei sztárzenekara, a Kolompos rövidesen Nagykátán lép fel. (De jó azt leírni, hogy az igényes, színvonalas magyar népzene képviselői teltházakat hoznak a művelődési házakba, ahol úgy csápolnak, kiabálnak, énekelnek az apróságok, mint egy sztárcsináló reklámműsor felvételén a begerjesztett nézősereg. Sülysápra szeptemberben jönnek megint Nagy Zoltánék!)


Sárik Péter magyar zongorista immáron negyedik alkalommal jutott be az amerikai International Songwriting Competition nevű dalszerző versenyre, Terék Józseffel közösen.” Imígyen szól a jó hír a Jazz Műhely elnevezésű honlapon. Szavazzanak Terék Józsefre és a rövidesen Tápiószentmártonban koncertező - május 14. - Sárik Péterre. Sárik Péterről a fidelio.hu honlapon is találnak információkat.