alt

2010. szeptember 4-én, 20 órakor kezdődik Tápiószelén a régiónkban is rendkívül népszerű  

KORMORÁN együttes koncertje. Tudomásunk szerint jegyek elővételben is kaphatók a Hotel Saldona (Tápiószele Bartók Béla út 18.) recepcióján, bár nekem még nem sikerült velük sem telefonon, sem e-mailban kapcsolatba lépni, de azért próbálkozzunk.  Kedvcsinálónak ajánlom a 2008-as tápiószentmároni Atilla-napon az együttes-vezető Koltay Gergellyel készített interjúnkat és néhány képet az akkori fergeteges koncertről. Ezeket ITT tekinthetik meg.


altA cím, az A mindenit, ohó, barátaim,…  , amely alatt beszámoltam a Sárik Péter Trió májusi, tápiószentmártoni koncertjéről, jelzi, hogy milyen nagyszerű zenei csemegét fogyasztott el a Földváry Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe ellátogató zenekedvelő közönség. Nemzetközi és hazai, rangos jazz-pódiumok  rendszeres meghívottja a rendkívül szimpatikus, közvetlen csapat. A műfajjal csak ismerkedő hallgatót is biztatom a szeptember 17-i (a helyszín maradt az előző) koncert jegyének megvásárlására. Szellemes, izgalmas, igényes, az olcsó kommersz megoldásokat elkerülve is fogyasztható, élményszerű, befogadható zene. A tápióvidéki jazz-rajongóknak meg…a mindenit, ohó…Videó-riport a Sárik Péter Trióval


Ismét egy szép siker, amelyet a tápiószelei születésű és a Tápiószentmártonban tanító, Hévízgyörkön élő muzsikus, Terék József könyvelhet el magának (és talán egy kicsit, a Tápióvidéknek is). A lassan a Duna Televízó házizenekarának is tekinthető társaival együtt, Terék Józsefék szolgáltatják a muzsikát a 185. Füredi Anna-bálon. Az egyik legrégebbi és legrangosabb bál történetében először fordul elő, hogy nem egy klasszikus cigányzenekar húzza a talpalávalót. A július 24-i rendezvényről a Duna Televízió ad majd közvetítést. Részleteket ITT olvashatnak.


altMosonyi Ferenc Máté Péter estje Mendén, a Művelődési Házban, az edelényi árvízkárosultak javára, 2010. 07. 24-én, 19 órától.

Szerettem volna valami szépet írni Mosonyi Ferencről, Feriről, mert igencsak szívembe zártam ezt az örök-kisfiúsan lelkesedő, őszinte művész-embert.

 

De ahogy körbenéztem a világhálón, találtam néhány olyan, Feriről szóló régebbi sort, amelyek találóan megfogalmazzák azokat a gondolatokat, amelyeket én is e jótékonysági koncert ajánlójába szántam volna.

altCzabán Angelika – a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Nagykátai tagintézményének magánénektanára – pár évvel ezelőtti, első nagykátai fellépésével meglepte és elvarázsolta a helyi közönséget. Nem kellett zenei szakembernek lennünk ahhoz, hogy érezzük, ott és akkor nem „csak” egy tanár, hanem egy énekművész kényeztetett el bennünket a csodálatos produkcióval.