Az ötödik adagot is minőségi anyagból főzték le a tápiószentmártoni Jazz Caffe presszósai. Terék József jó érzékkel állította ki a 15-20 főnyi tágabb muzsikus-közösségéből ezt Triót. Tóth Gergely brácsával, a Trió-vezető bőgővel illetve gitárral kíséri a címszereplő Dezider Olah-t. A Zólyomban élő, szlovák, roma, magyar felmenők tradícióját is ápoló fiatal művész a csaladi házból hozott tehetségét, virtuozitását a legmagasabb szlovák zenei egyetemen pallérozta.  Fényképek A "Bővebben-ben" folytatom és egy szép, "Dunás" filmet is idézek.

És folytatódik is a tápiószentmártoni Jazz Caffe sorozata. Most Térék József Cimbalom Triója lép a pódiumra, amelyen Dezider Olah lesz a címszereplő. A virtuóz muzsikáért érdemes a szomszédból is átjönni. A sülysápiaknak is ajánlom, de nekik már most is jelzem, hogy a legutóbbi Tápiómente Táncegyüttes gálán nagy sikerrel szereplő Terék-csapat ezen formációja még ebben az esztendőben a Wass Albert Művelődési Központba is ellátogat2010.02.18., 19.00, Földváry Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

„Tényleg jön a  MISZTRÁL ?” kérdezték januárban a Magyar kultúra napjának műsorát megismerő  sülysápi barátaim, programjaink segítői. „Ugyan! Hol vagyunk még attól, hogy egy ilyen népszerű, keresett csapatot is becserkésszünk!” (a helyi katolikus fiatalok adták elő az együttes egyik dalát) mondta a kishitű népművelő. Aztán aludt rá egyet, meg még egyet, és miközben nézegette a sülysápi videót, elálmodozott egy cseppet: az elmúlt két és félévben visszajáró lett a Kolompos együttes. A sülysápi ovisok már nem járnak Kókára, Maglódra Nagy Zoliék fantasztikusan közvetített népzenéjéért (ráadásul „megmaradt a félpénzünk” is), az Alma együttes is eljutott hozzánk, és az Eperjes-est teltháza is csodálatos volt…Misztrál? Miért is ne? Miközben szól a „Mátyás király”, már hívom is Török Mátét, elkedélyeskedem egy keveset, megbeszéljük, hogy a sokból, hogyan lehet kevés és egy dupla felkérésre emberséges ajánlatot kapok. Április 11-t, (hétfő), a Költészet napját Sülysápon ünnepli a Misztrál: délelőtt a gyerekeké – Álomkófic –, az este, 19 órától a felnőtteké.

A teljes nevén ma már a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Nagykátai Tagintézményeként megszólítandó iskola február 26-án - egy elaprózottnak igazán nem mondható - program-kavalkáddal ünnepel.

Figyelem! Nem csak a jelenlegi, a volt növendékek és szüleik, barátaik számára ad tartalmas szórakozási lehetőséget a plakáton olvasható kínálat! (Azért a báli menü ritkán tartalmaz egy kis színházi előadást is.)

Pörög az iskola, hiszen ezt a rendezvényt saját maguk előzik meg a Miről is szól a Kapitány dala? címmel, már a honlapunkon is reklámozott musicaljükkel.

Rendhagyó napon, január 29-én, de a tavalyi esztendő lelkesedével készültek fel a sülysápi amatőrcsoportok az ide Magyar kultúra napjára. Adós vagyok még ezzel a beszámolóval, hiszen minden szereplőnek hálásak vagyunk a nagyszerű közreműködésért, de ha már sikerült becserkésznem ezt a videót, akkor hagy szóljon! ( A Kisboldogasszony Templom Ifjúsági Énekkara a Misztrál együttes dalát adja elő a Wass Albert Művelődési Központban.){youtube}FV1vlpGvWg4&feature=player_embedded#at=48{/youtube}