Várom Önöket a sülysápi Wass Albert Művelődési Központba, április 11-én, hétfőn, a Költészet Napján. A  MISZTRÁL együttes 19 órakor kezdődő koncertjére - a csillagok szerencsés állása miatt - a helyszínen is 1.300 Ft-ért lehet jegyet venni! A délelőtti - 10 óra - gyerekműsorukra, az Álomkófic c. lemezük bemutatójára a sülysápi ovisok megtöltik a termet, de 20 környékbeli apróságnak és szüleiknek még tudunk helyet szorítani. A kicsik előadása 550 Ft-ért tekinthető meg. Ne hagyják ki, mert a Misztrál a magyar verseket megéneklő együttesek egyik legkiválóbb csapata és ezen az áron nem biztos, hogy ismét el tudom majd csábítani őket a közeljövőben a környékünkre! Balassitól Dsidáig, a magyar költészet kincseiből, csodálatos, meghitt muzsikával!  Hoppá! És most már tényleg jön a MISZTRÁL Sülysápra!

...Terék Józsefre, a Tápió-vidék muzsikusára! A tavalyi, nemzetközi siker megismételhető, ha mi is vesszük magunknak az egy percnyi fáradtságot, és naponta kattintunk egyet. Írtam már erről A világsztárok szerint is … c. beharangozómban!

A közelmúltban két alkalommal is magas színvonalú kulturális eseménynek lehettünk tanúi a Művelődési Központban, amely – túlzás nélkül állíthatom – szinte lenyűgözte a résztvevőket. Egy bombasztikus sikerű színházi előadásnak lehettünk részesei. „A kapitány dala” c. musical szólalt meg zeneiskolánk kamara szimfonikus zenekarával, zenetanáraival, zeneiskolánk magánének tanszakával, kórusával és a Nagykátai Színjátszó Egyesület tagjaival. A bemutató egyben a tanszék vizsgaelőadása volt.      Csóka Károly tanár úr írása. (Eredetileg a Nagykátai Híradóban jelent meg. A cikk átvétele a Szerző és Szerkesztő engedélyével történt.)

Vagy a nagyvilág és Tápiószentmárton. Vagy Montreux, vagy Pori, vagy MűPa, vagy Jazz Caffe a’la Tápiószentmárton…mindegy. Szakcsinak is, nekünk is. Mi éppen itt, erre felé élünk, Szakcsit meg elhívtuk, ő meg eljött. Miért ne jött volna? Van itt egy érdeklődő, kíváncsi, nyitott közönség. Lassan, félig-meddig: egy kis klub. Olyan, laza kis társaság. Pont egy világhírű, a legnagyobbakkal a világ legrangosabb jazz-pódiumain együtt muzsikáló, amerikai egyetemeken oktató Kossuth-díjas művésznek való. Mert nálunk, itt, a tápiószentmártoni művészeti iskola emeletén egy becsületes, vidéki publikum tiszteli meg figyelmével a vendéget.           FOTÓIM