A Pest megyei Értéktár Bizottság – az úri népviselet után – egész Pest megye területéről elsőként a Tápió-mente népdalai, népzenéje került be a megyei értéktárba, mint népdalos, népzenei értékeket képviselő tájegység.
Terék József több éves munkájának eredményként több település, így Sülysáp népzenei anyaga is „Pest megyei érték” lett!

http://www.pestmegye.hu/ertektar/a-tapio-mente-nepdalai-nepzeneje

 

Tisztelt Hölgyek!

Szeretettel látjuk Önöket március 7-én, szombaton, 18 órától a Wass Albert Művelődési Központban, ahol egy zenés, vidám műsorral és egy-egy szál virággal várjuk Önöket a Nőnap alkalmából!
A sülysápi muzsikus fiúk mellette egy fiatal debreceni humorista, Bihari Gellért fogja Önöket szórakoztatni, és talán még valami meglepetés félével is előrukkolunk!

Természetesen, a rendezvény ingyenes! Meghívó nélkül is mindenkit - a Hölgyeket elkísérő urakat, férjeket, fiúkat, édesapákat is - örömmel látunk!

Honlapunkra csak akkor kerül fel egy-egy cég, vállalkozás logója, reklámja, ha valamilyen formában az támogatója a Tápió-vidék egyik-másik kulturális, karitatív programjának, ügyének.
A tápiószecsőn élő Nedó József a sülysápi adventünket is megtisztelte jelenlétével, míves alkotásainak bemutatásával, de ennél azért sokkal fontosabb, hogy a tápiószecsői Szent Miklós-templom új üvegablakait is ő készítette. (Szőke Attila(TTA) képei a 2014. szeptemberi ünnepi szentmisén készültek.)
Aki még nem látta ezeket szép alkotásokat, akkor keresse az alkalmat, és tekintse meg őket! (Katolikusoknak nem csak Párizs, de Tápiószecső is megérhet egy misét! A nem vallásos érdeklődők talán a mise végén is bemehetnek még a templomba.

(A miserend.hu-n kikereshetőek a miseidőpontok, de az ottani adatokat azért érdemes más forrásból is ellenőrizni!)

Március 28. szombat 10.00- 12.00
Nyuszi hopp!
Kicsiknek és nagyoknak a Birinyi Rozsdás Pengék közreműködésével!
Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/1062543930429702/