(A Sülysápi Hírforrás VI. Évfolyam 8., 2012. Aug.-Szept. számából.) Egyesületünk, a Sülysápi Bogdán Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Sülysáp ÖTE) 2009 szeptemberétől folyamatos 24 órás készenléti ügyeletet lát el, ezzel is segítve  az  elsődlegesen  beavatkozó Nagykátai Hivatásos Tűzoltóság munkáját. Készenléti helységünket 2010-ben kezdtük bővíteni és felújítani, ami igen megterhelő feladat.

Miből is készül a városfalvi vendégeink által a sülysápi Szent István napon a székelygulyás? A jófajta disznóhús mellett elsősorban szeretetből, barátságból! A délután kettőkor, kézműveskedéssel, látványpékséggel, népviseletbe öltöztetéssel, lovaskocsikáztatással kezdődő programunkban úgy négy óra felé állnak az üst mögé a székelyek. Abban reménykedem, hogy a hat órakor kezdődő kulturális műsorainkra korábban érkező sülysápiak közül is minél többen kíváncsiskodnak majd. Lépjenek oda, ismerkedjenek, beszélgessenek a városfalvi fiatalokkal, asszonyokkal.

A varázslatosan szép természeti környezetben fekvő település önmagában is megér egy misét, kiválóan alkalmas természetjárásra, kerékpártúrákra, fotózásra, kikapcsolódásra, pihenésre. A székelyföld nagy, magyar városa Székelyudvarhely vagy éppen Szentegyháza is ott van a közelben. Már vannak olyan sülysápi családok, baráti közösségek, akik Városfalvát is beillesztették a nyári uticéljaik közé.

Városfalva honlapja megtekinthető itt!

Sürgősen keresünk 1 fő legalább 18 éves (felső határ nincs!) férfiembert, aki a sülysápi Szent István nap lovaskocsis programjában Zemen Zoltán hajtósegédje lenne! Feladat: gyerekek le-, felszállását segíteni a lovaskocsira, és velük együtt poroszkálni a sápi utcákon, 14 óra és 17.30 között. Teréki Krisztián barátom a gyereknapon remekül megoldotta ezt a feladatot és remekül is érezte magát, de ő most a Boróka Néptáncegyüttessel lesz elfoglalva.

Nagy közönségsikerrel valósította meg a sülysápi katolikus közösség és a Wass Albert Művelődési Központ a Pintér Béla-koncertet.

Rövidesen bővebben is beszámolunk erről a programunkról, de addig is közöljük Szalkai Zsolt KÉPEIT.

Már hirdettük ezt a Tápió-vidéki moderntáncos kis ki-mit-tudunkat, de szeretettel várnánk még a sülysápi programunkra a jelentkezőket!

Kedves Kollegák, Barátok!

Kicsit "gyéren" érkeznek a jelentkezések, kérlek benneteket, segítsetek: Motiváljátok, biztassátok az intézményetekben működő csoportokat, vagy azokat a fiatal táncosokat, akikkel partneri kapcsolatban vagytok. Előre is köszönöm.

Minden infot, adatot, elérhetőséget ITT megtaláltok!

Az Új Rendezvényház Gombán - Gazdag református programokkal című beharangozónkban már írtunk arról a remek “Emberek és Életek” című előadássorozatról, amellyel a Gombai Református Gyülekezet az új Rendezvényházat avatta fel. Akik szerettek volna, de nem tudtak elmenni, azoknak felvették a szervezők az előadásokat. A hanganyagok ITT érhetőek el.

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a TÁMOP 1.1.4 „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” elnevezésű kiemelt projekt keretében rendezi meg a kistérségi munkaerő-piaci fórumot a nagykátai Művelődési Központban, 2012. március 22-én 10 és 14 óra között. Meghívójuk, tájékoztatójuk letölthető INNEN is.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfi, aki megkérte egy fiatal leány kezét. A leány örömmel mondott igent, de, mint a mesében, három kívánsága volt:”Minden vasárnap eljössz velem szentmisére, minden húsvétra meggyónsz, és minden évben elzarándokolunk egy Mária-búcsújáró helyre.”Az ifjú ezt megígérte, és élete végéig hű maradt ehhez az ígéretéhez.

(A cikk további része Itt megtekinthető.)