Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fókuszban a bíróság című fotópályázaton a tápiószecsői Varga József Zoltán az OBH elnökének különdíját nyerte el a Piros autó című képével.
(Részletek ITT) Varga József Zoltán különdíjas fényképe )
Honlapunk rendszeresen lehetőséget kap VJZ képeinek közlésére, amelyekkel a Tápió-vidék programjairól tudósíthatjuk olvasóinkat. Köszönjük és gratulálunk!

Néhány VJZ –fotóriport a honlaunkon: A Tápiómente Táncegyüttes Sülysápon, A monori színház Tápiószecsőn , Szecső i ”tökölés”, „Tökös” táncház Sülysápon, Szecsői Futónap, Sülysápi Piacavató , Szecsői szüret 1 Szecsői szüret 2 , Szecsői Ürgés fesztivál 1 és 2., Sülysápi Futónap

 

Varga József Zoltán képei

 

 

 

 

T

 

A Jászok Egyesülete korelnöke, Móczár László ny. egyetemi tanár, a rovartan kutatója századik születésnapját ünnepli. E jeles napon tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszönjük őt: Isten éltesse!
A Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Rovartani Társaság és a Magyar Biológiai Társaság Állattani Szakosztálya közös szakmai előadó üléssel tiszteleg
Móczár László professzor úr 100. születésnapján, 2014. november 28-án, pénteken 16,00 órakor, a Magyar Természettudományi Múzeumban (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.)
Az ülés nyilvános.
JÁSZOK EGYESÜLETE

 

{youtube width="320" height="247"}t9nuxy2MHs0&sns=fb{/youtube}
I. 24 órás lábtoll-labda verseny, Tápióbicske,
A Tápiómente Táncegyüttes gálaműsora Sülysápon II. rész - 100 néptáncos 120 percen keresztül, összefoglaló

Teréki Krisztián mámoros képei
(
Nagykátai borséta. Körbejártuk a témát!)

 

{youtube width="320" height="247"}-kToQoLBbeA&sns=fb{/youtube}
TÁPIÓ+ 7. adás, 1. rész - 2014.11.30
Tartalom: - Képes visszatekintő és ajánló, - A Tápiómente Táncegyüttes gálaműsora Sülysápon. I. rész. Interjú Vámos László művészeti-vezetővel és a házigazdával, - X. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál, Tápiószentmárton

 

tapiokulturaképekTarnavölgyiL
Egri Zsolt és Juhász László úgy gondolta, hogy borbarátaikat most kivételesen nem ültetik asztalhoz. A meghívott hét nagyszerű pincészet képviselőihez mi sétálgattunk oda, és poharainkat minimum 28-szor újratöltetve beszélgettünk el a borászokkal.

BREITENBACH PINCE – Bodrogkisfalud,  BUKOLYI CSALÁDI BIRTOK – Eger, HOMOKY CSALÁDI PINCÉSZET – Tállya, KASNYIK CSALÁDI PINCÉSZET – Kürt, KALÓ IMRE PINCÉSZETE – Szomolya,  HEGYI-KALÓ PINCE – Szomolya, SZENTESI PINCE – Nadap
Zseniális borokat kóstoltunk! Köszönjük!
És a borkorcsolya sem volt akármi! Szántó Zoltán (Sancho Pékség) kenyereire a „Sonkás” prémium különlegességeit pakolgattuk fel!

(Hegyi-Kaló – A jelen jövője máris Nagykátán)