Nemrégiben Szabó Istvánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét választotta meg a Magyarországi Református Egyház zsinata a testület lelkészi elnökévé.
Új tisztségében Szabó Istvánt az egyik első útja a 100. születésnapját ünneplő Nagykáta Tápióvidéki Missziói Református Egyházközséghez vezette.

reformak.hu: „Fiókegyházközségünk megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tartottunk hálaadó ünnepi istentiszteletet március 1-jén. Szabó István igehirdetését hallhattuk, aki a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. Az ünnepi megemlékezést Takaró András a Délpesti Református Egyházmegye esperese vezette.

„Ha jubileumra hívnak, csak olyanra megyek el, amiben legalább két nulla van. Itt most száz esztendőt ünnepelünk. Száz éve szerveződött meg ez a kis közösség, és ez a száz esztendő sok nehézséggel, küzdelemmel, könnyel, de sok reménnyel, örömmel és hálaadással van tele. Egyszóval mondhatjuk, hogy ez már történelem.” – kezdte ünnepi igehirdetését Szabó István.” Folytatás a reformak.hu-n

 

{youtube width="320" height="247"}bHffuwF74RA{/youtube}

 

A hétvégén tartottuk a cigányokkal közösen rendezett nőnapi bálunkat!
Kihívásokkal teli feladat számomra elfogultság és önsztárolás nélkül beszámolót készíteni a hétvégi eseményekről. Számos okom volt rá, hogy önkormányzataink első nőnapi báljának szervezésében kivegyem a részem. Képviselőként, a polgármester húgaként, tápiósági lokálpatriótaként, vagy csak mert pusztán szerettem volna segíteni. A rendezvény zárásaként pedig most az a feladat jutott nekem, hogy számoljak be a történtekről. Képek Folytatás: tapiosag.leaweb.hu

 

Február 21-én, immár második alkalommal rendezték meg Vecsésen a Böllérversenyt. Az Epres területén a böllérmunkát és a disznótoros ételek készítését egyaránt értékelte a zsűri.
{youtube width="320" height="247"}W10mq54k18Y{/youtube}

 

Közzététel: 2015. március 8.
Tartalom: 7. Kölyök Kupa, a Sülysápi Gyerekfoci Egyesület rendezésében - Kiállítás a 100 éves nagykátai Református Egyházközség szervezésében - Emlékezzünk, hogy emlékeztessünk”- A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja 2015 - Félelembe zárt múlt - Megemlékezés és könyvbemutató 2011-ben
{youtube width="320" height="247"}XDc-rUqQtdA#t=377{/youtube}

 

{youtube width="320" height="247"}bnAeli4ilzc#t=18{/youtube}

 

A 2500 fős Tápióságon 230-an vettek részt a hajnali ötig tartó, első ízben megszervezett "Önkormányzatok Nőnapi Bálján".
Ha arányosítanám ezt a számot egy-két Tápió-vidéki település lélekszámához, akkor ez például
Tápiószecsőn 568, Sülysápon 759, Nagykátán 1186 főt jelentene!
Persze, a közművelődést, a közösségszervezést nem lehet egyenes arányos matematikával számolgatni, de azért játéknál sokkal többet jelent az az örvendetes tény, hogy ebben a kicsi kis faluban valami csodaféleség történik mostanság!
Februárban 102 néző (ez Sülysápon 334 főnek felelne meg!) nézte meg Tápióságon a Kispesti Kisszínház előadását, most meg gyakorlatilag minden 10. polgár elment egy nagyot mulatni a saját településvezetőik által szervezett vigasságba!
Gratulálunk!
(Halasi Anita polgármester asszony Tápióság hivatalos facebook oldalán köszönte meg a település aktivitását, a segítők munkáját, a támogatók nagyvonalúságát.)

A 29-es telefonkörzetben fogható vecsési székhelyű Willams Tv Plus 29 című magazinműsora február 13-án sugározta legfrissebb adását.
Tölgyes Tamással, a GyömrőSzínház alapítójával, rendezőjével  Farkas Évi színművész beszélgetett (0-21)
”Üzenet”. Vallásos percek. Heinemann Ildikó, evangélikus lelkész (21-27)
II. Vasadi böllérfesztivál (27-42)
{youtube width="320" height="247"}cKarX_BPkSg#t=64{/youtube}