MagdánéRB

 

„Legszebb dolog az igazság…”(1. rész)

Így kezdi egyik bölcseletét Arisztotelész görög filozófus. Szeléről indultak című sorozatunkban az igazságot kereső fiatal jogászok, ügyvédek bemutatásával kezdem.

Magdáné dr. Rostás Boglárka gondtalan gyermekéveket töltött Tápiószelén. Most a Ceglédi Járási Hivatal megbízott hivatalvezetője. Hogyan jutott el idáig?

A nagykátai Tarnavölgyi Réka, a sülysápi Bori György és a jászfényszarui Jáger János alkotta gyerekzenekar tagjai a SzolnokTv-ben Torda Ferenc szerkesztő-riporter vendégei voltak március 9-én. A közel egyórás beszélgetés apropóját az adta, hogy az egyre népszerűbb együttes meghívást kapott a tízezernél is több érdeklődőre számító IV. Szolnoki Palacsintafesztiválra, ahol olyan sztárok mellett lép fel, mint Halász Judit, az Alma zenekar vagy az Alma egykori tagjaiból álló Kifli zenekar. (A HOLDONMACSKA a háromnapos fesztivál vasárnapján, 14 órától koncertezik.)

 

És itt látható a Holdomacska tagjaiból is álló Jáger János és Barátaival készült tavalyi beszélgetés,

meg egy kis infó a Holdonmacskáról


TJ Kossuth

Terék József 2019. március 16-17-én Brüsszelben tette még emelkedettebbé a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából rendezett programsorozat hangulatát. KÉPEK

szele márc15

A Tápió-vidék településeinek, így Tápiószelének is minden olyan nemzeti ünnepsége, amely a helyi pedagógusok által összeállított iskolai műsorra épül, színvonalas, emlékezetes. Mégis, valahogy mindig azt érezzük, hogy éppen az adott évben látott program a legmeghatóbb, különlegesebb.
tapiokultura.huTL.KÉPEK És talán így is volt ez most, március 15-én, Tápiószelén, ahol zsúfolásig megtelt az ünneplőkkel a Simonffy Kálmán Művelődési Ház nagyterme!
tapiokultura.huKÉPEK.Iskolások
A Blaskovich János Általános Iskola harmadikosait Ivanics Lászlóné, Lévai Enikő, Nagyné György Csilla és Vidékiné Kovács Beáta tanárnők készítették fel. GócsaLilliaKÉPEK

Magó János, nagykátai kádármester, hagyományőrző méltán, megérdemelten került az Echo Televízó adásába! Gratulálunk!

DrSzelecsop

 

Terék Mihályné fáradtságos munkával és sok-sok egyeztetéssel szervezte meg idén is, immár negyedik alkalommal, azt a programot, amelyre az ország négy sarkából, de még külföldről is haza invitálta a jelentős karriert befutó tápiószelei fiatalokat, középkorúakat. (Az "alapötlet" anno Magyarné Birta Magdolna kolléganőmé volt.)  tapiokultura.huTL.KÉPEK

A 15 meghívottból 12-en személyesen meséltek tanulmányaikról, pályafutásukról, tápiószelei gyermekéveikről, kedves tanáraikról.

szeleinonap

 

A tápiószelei művelődési ház először tett kísérletet arra, hogy „saját erőből” próbálja meg egy vidám köszöntő műsorral meglepni a hölgyeket nőnap alkalmából. Hálásak vagyunk, hogy a lányok, asszonyok, feleségek, nővérek, húgok, nagynénik, nagymamák… elfogadták a meghívásunkat, megtöltötték a nagyteremet és mosolyukkal, tapsukkal ajándékoztak meg bennünket. Köszönet Faragó Sándornak, Soós Jánosnak, Boros Istvánnak, Kovács Ferencnek, Terék Józsefnek, Katona Krisztiánnak, Sass Lajosnak, Teréki Krisztiánnak és a hangosító-fotós Falusi Mihálynak! KÉPEK

2

 

A II.Run Yours Truly Tápiószele 25 és 50 km egyéni és váltó verseny tavalyi nyitányán rajthoz álló 40-50 sportember is jó előjel lehetett, de hogy ebből idén hogyan lett 156 startoló… ki tudja? Találgassunk!

A fiatal tápiószelei egyetemistának, Ivanics Gergőnek is meg volt a maga küzdelme akkor, amikor eldöntötte, hogy „életmódot vált”. Szó szerint, méterekről méterekre emelte a napi távot, hogy ma már tízesekben mérje a kilométereket is. Apránként társakat is keresett magának, akik

bj szervezokkel

Március 3-án dr. Bencze József, a "Tápió-vidék nagykövete" járt a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban (képes beszámolónk ITT olvasható).
A Tábornok úr az alábbi Facebook bejegyzéssel ( a "Bővebbenben" olvasható) tisztelte meg a szervezőket és a vendéglátókat!
Köszönjük, hogy eljött hozzánk! Visszavárjuk!

Alkategóriák