elefanti

Egy kedves, fiatal lovas barátom, a tápióbicskei Elefánti Adrienn is megtisztelt azzal, hogy a vasárnapi, a tápióbicskei Honvédszobornál megvalósított Magyarok Kenyere programon készített képeit felajánlotta honlapunk számára. Köszönjük!

ürgés ákos

Hostyinszki Ákos képviselő úr sikerrel és önzetlenül tölti be évtizedek óta azt az űrt, amelyet a mindenkori sülysápi népművelők okoznak a település szorakoztató rendezvényeit jegyző üreske naptár lapjain. Utóbbiak kevés érdeklődést kiváltó egykori falunapjaival, Szent István napjaival, gazdanapjaival, gyereknapokat kiegészítő felnőttnapjaival, hagyományőrző disznótoraival, forralt bororos, kalácsos adventejeivel, piacavatóival, városavatóival ellentétben egyre nagyobb tömegek várják évről évre a képviselő úr és a FÉK rendezvényeit, a focikupákat, az adventeket, a farsangi bálokat, a szüreti felvonulásokat, a Borzsonó Fesztiválokat. A Borzsongó Kör  rendszeresen képviseli Sülysápot a Tápió-vidék településeinek rangos programjain. Szombaton a tápiószecsői Ürgés Fesztiválon is komoly sikereket értek el.
Az "ürgés" képeket Szőke Attila és Varga József Zoltán (Tápiószecsői Képes Hírmondó) Facebook oldalán találják meg.

lovas jános 3 Majoros Zoltán meghívásra idén is elmentünk az általa és barátai által szervezett tápiószentmártoni fogathajtó versenyre. A színvonalas sportesemény egyben az idei Pónifogathajtó Világbajnokságra is kiválogatta a legjobbakat. Sajnos, a három napos programnak csak az első napján, annak is csak ez első két órájában lehettünk jelen, de Vetési János képeivel azért igyekszünk valamit visszaadni a verseny lendületéből.

ofella65Szőke Attila képekkel számol be a tápiószecsői Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes 65. születésnapjáról.

2015.07.18. Veterán járgányok és Szotyola Valkón kollA legújabb Szotyola felállásban immár a Valkón élő Gyürki Ildikó a csapat hegedűse. Az ő jóvoltából léphetett fel július 18-án a III. Ikarus, Csepel és Pannónia Találkozó színpadára a sülysápi csapat. Zárda Norberték népszerűsége töretlen, bőven kapják a felkéréseket és Valkón is megszeretették magukat.
Természetesen a szebbnél szebb régi autókat, motorkerékpárokat, masinákat is lefényképeztem és „gazdáik” némelyikével el is beszélgettem egy kicsit.
tapiokultura.huTLképek

Szántó Zoli a pékségében másolataMa reggel, amikor a nagykátai Sancho Pékségbe beléptem, éppen ott találtam Szántó Zoltán barátomat. A takaros és igencsak közkedvelt pékség tulajdonosa büszke lehet a sülysápi üzletére is. Engem persze most sem engedett el potya kapucsínó nélkül, amelynek kortyolgatása közben meg is beszéltük az augusztus 21-i Sülysápi Városnap örömkalács sütő és pogácsaszaggató versenyének részleteit.
Mikor megtudta, hogy ma délben elmegyek majd a tápiószentmártoni Tápiós táborba, leemelt a polcról egy tucatnyi friss kalácsot, amelyet a katolikus fiatalok
nyílt napjára küld el velem. Nem is kértük, csak kaptuk! Mit mondhatnék?
Isten fizesse meg!

pozsgaiistvanA kókai Pozsgai István rendszeresen eljár a sülysápi művelődési központunk, a WAMKK rendezvényeire is és szép portékái mellett látványos bemutatójával is színesíti a programjainkat. Köszönjük, István és szeretettel várunk a Sülysápi Városnapon is, augusztus 21-én!
Jó szívvel ajánlom figyelmükbe a mesterkedő ismerősömet és honlapját, a pozsioldala.hu –t!

EurobungeeErobungee, más néven bungeetrambulin vagy eurojumping - egy gumiköteles trambulin, amelynek a nagyobbik fajtája, a 4 pályás változata jön el az augusztus 21-i Sülysápi Városnapra.
És persze, ez is ingyen lesz!

- Sülysápi hírek, információk - Horinka László polgármestert kérdeztük - A Tápió-vidéken is megkezdődött az aratás - Több év kihagyás után, ismét Falunapot tartottak Úriban

Alkategóriák