75233375 1426756844147143 3898256568621203456 o

 

(Tápió mentéért-díj - Első átadás emelkedetten, Tápiószelén

Dr. Dusek László 1940. február 22-én született Tápiószentmártonban. 1965-ben a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett diplomát.

szeleivándor koll2

 

Az újjáéledt tápiószelei amatőrszínjátszók szeptember 13-ai Szelei vándor c. előadására ( Köszönet a Szelei vándorért! )egyszerűen nem fért be mindenki, pedig, ahogy mondani szoktuk, „faltól falig” beszékeztünk és még a „csilláron is lógtak „a nézők.

Bizalom10 koll

A Simonffy Kálmán Művelődési Házbanműködő Bizalom Klub 10. születésnapját ünnepelte 2019.10.05-én. tapiokultura.huTL.KÉPEK A klub célja, hogy segítse a rákbetegséggel küzdőket, de felvilágosító programokat, szűrő akciókat is szervez.

TerékPalesztinakoll

 

2019. szeptember 13-án és 14-én Terék József és barátai a Közel-Keleten adtak nagysikerű Tárogató Hungarikum koncerteket. KÉPEK.TJ.

A zenekar 2017 óta számtalan nemzetközi előadáson, fesztiválon, Magyarország külképvisleteinek protokoll rendezvényein mutatatja be a magyar zene sokszínűségét, öregbíti a tárogató hírnevét. Ez alkalommal Palesztinában, a Taybeh Oktoberfest-en képviselték hazánkat és a Tápió-vidéket.

városnapkoll

 

Régen nem tapasztalt nagyságú, számtalan, felsorolhatatlanul sok közösség, jó szándékú szelei polgár, intézmény összefogásával, Tápiószele Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg a 800 éves város egész éves ünnepségsorozatának szórakoztató nagyrendezvénye, a Népkerti Városnap. Mindenkinek mindent köszönünk! tapiokultura.huTL.KÉPEK

Hálásak vagyunk a Tápiószelei Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, parancsnokuknak, Szabó Istvánnak és minden tűzoltónak, hogy

tápió énekegyüttes

2019 júniusában alakult meg a Tápió mente legtehetségesebb fiatal népdalénekeseiből a Tápió Énekegyüttes. A farmosi Czira Sára, a sülysápi Mázás Jázmin, illetve a tápiószelei Sass Éva a megyei és országos versenyeken is folyamatosan a dobogón vannak szóló kategóriában, hangjukat pedig már nem csak a Tápió mente ismer i, hanem a kínai fiatalok is. KÉPEK

index

 

A Tápió Térségi Sportszolgáltató és Életmód Egyesület idén nyáron is jobbnál jobb programokban bővelkedhetett.

II. TTSE Életmód Táborunkat 2019. július 8-12-ig rendeztük meg, melynekTápiószentmárton Nagyközség több intézménye adott helyet, mint a Művelődési Ház, a Könyvtár és a Sportcsarnok és Tanuszoda épületei. Ezúton is nagyon köszönjük az Önkormányzatnak, az Intézmények Vezetőinek, Majorosi Katalinnak és Túri Istvánnénak a támogató segítségét! A tábori létszámunk hasonlóan alakult, mint a tavalyi évben, napi 20-22 fő lelkes kisdiák érkezett hozzánk

NÖDIK 60

Génbankunk idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból az augusztus 26-án megtartott rendezvényen, ünnepélyes keretetek között Nagy István agrárminiszter úr, Czerván György országgyűlési képviselő úr, Rácz András államtitkár úr és Balczó Bertalan helyettes államtitkár úr jelenlétében átadásra került az erre az alkalomra készített emlékmű.

Az ünnepségen Nagy István agrármini szter ünnepi beszédében emlékeztetett, ... tovább: NÖDIK Facebook

TME Klagen 2019

 

KÉPEK.BálintDániel A Klagenfurtban minden évben megrendezésre kerülő Internationale Kinder-, Tanz-, und Friedensfestival kiemelt vendégeként kapott meghívást Magyarországról a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes utánpótlás csoportja.

Alkategóriák