2015.10.03. Szüreti lovasok Farmoson tapiokultura

tapiokultura.huKépekTL

Tisztességes, becsületes és őszinte Oláh Pali és Gál Zoltán barátomék farmosi lovasprogramaja is. "Is", mert a legtöbb Tápió-vidéki paripás szüretet, lovasáldást, fogathajtó versenyt és hasonlóságaikat szintúgy illethetnék ezekkel a jelzőkkel.
Október 3-án éppen csak egy-két kurta órácskét tölthettem el Farmoson, de így is láttam: szépen összejöttek a hagyományőrző lovasok itt is, és vidáman jól érezték magukat.
Képeim végén látnak egy szépséges faragványt. Nyitra István csodás alkotása a katolikus templom előtt, a művelődési ház mögött látható. Nézzék meg! (És Farmos - a Vítparti élet házával, a tanösvényeivel, a Trianon emlékhelyével, a szabadtéri természetfótó-kiállításval...- amúgy is megér egy misét!)

tökjónap plakát2015A Szülői Munkaközösség és vezetősége (Nekeczki Krisztina és Urbánné Bozsik Gabriella), sok-sok éve azon fáradozik, hogy gyerekeink egy szebb, a mai kor igényeinek megfelelő környezetben járjanak az iskola falai közé.( Szépül a nagykátai "Epresi" iskola )

2015.09.27. TTA Szecsői FutónapKOLLVasárnapra el is állt az eső és a futók nem is kívánhatnak jobb időt annál a 18-21 foknál, ami a 13. Szecsői Futónapon várta őket. tapiokultura.huTL.KÉPEK
Ki is használták a remek körülményeket és nagyon szép számban neveztek a versenyre. Gyerekekből, felnőttekből sem volt hiány. A bővebb képanyagot és a szakmai beszámolót rövidesen megtalálják majd a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány honlapján:
www.tapiomenti-tomegsport.hu

Elveszett zászlóKollLogókkal

2015. szeptember 19-én Tápiógyörgye és Nagymegyer baráti kapcsolatának történetében kettős kiemelt ünnepre került sor. A települések polgármesterei e napon írták alá az önkormányzatok közötti testvértelepülési szerződést, valamint ez alkalommal egybekötve valósult meg az „Egy elveszett zászló nyomában.(Nagymegyer - Tápiógyörgye. Megújult a történelmi testvérkapcsolat )

2015.09.26.SzarvombaKOLLA csúnya, esős időt kicselezték a tápiószecsői Szarvasgomba Fesztivál szervezői, és egy huszáros mozdulattal beterelték az egész programot az egy ideje már önkormányzati tulajdonban lévő Helyőrségi Klubba.

2015.09.13.TápióFesztIIMagóKollA nagyon sok érdeklődőt vonzó, nagykátai TápióFesztről szóló képriportom utolsó adagjában helybéli mesteremberek, Zoltán Erika, és D.J. Dominique szerepel. tpk.TF(9)TL.KÉPEK
Annyi program, esemény volt a Tápió-vidék eddigi legnagyobb szórakoztató rendezvényén, hogy bizony, én is sok mindenről lemaradtam, de talán a kilenc+1 galériányi fénykép is elég lesz a visszatekintésre. (Az összes kép a „Bővebbenben)

2015.09.13R.R.koll

...Erzsike néni.
Kedves tápiószecsői nyugdíjas barátomat a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány sportnapjain ismertem meg. Erzsike néni etet minket, segítőket és kedves humort is ad mindig az általa készített finomságok mellé.

2015.09.13.TápióFesztII.2.koll

tapiokultura.huTFeszt(7)TL.KÉPEK

TF6kollA TápióFeszt második napjának délelőttjén is megkapták a magukét a gyerekek: A népszerű Alma Zenekar koncertjére, Szabó István bűvészműsorára és Hegedűs Lászlóék szinkron triál bemutatóját is rengetegen nézték meg. tapiokultura.huTL.KÉPEK

Alkategóriák