2017.12.05. Holdfűszínház Sülysápon tapiokultura koll

Szvercsekné Dósa Zsuzsanna – (SZ.I.Á.I. pedagógusa) „F” bejegyzése: „December 5-én a Sülysápi Szent István Általános Iskola alsó tagozatos és SNI-is tanulóit valósággal elvarázsolta a Holdfű Színház Királyos mesék c. előadása. Tanulóink élvezték az előadás minden pillanatát, melynek aktív részesei is lehettek. Köszönetet a WAMK-nak! Köszönet Sülysáp Város Képviselő Testületének!tapiokultura.huTL.KÉPEK,„Királyos KÉPEK” a Holdfű Színháztól.

2017.12.05. Holdonmacska Jászfényszarun tapiokultura koll

A még csak pár hónapja megalakult, de egyre több felkérésnek eleget tevő Holdonmacska gyerekzenekar december 5-én a „világ legszebb óvodájában”, Jászfényszarun lépett fel. Az óvó néniktől mosolyt, tízórait és egy belevaló kis közönséget kapott a csapat. Köszönjük szépen! tapiokultura.huTL.KÉPEK
(Ismételve önmagunkat:

2017.12.04. Oviban a Szotyola Mikulás tapiokultura koll.

KÉPEK zömmel az óvó néniktől

2017.11.29. Rajzverseny Nagy Jusztina emlékére Sülysáp WAMKK tapiokultura kollNagy Jusztina több Tápió menti településen is oly hitelesen, oly nagy empátiával, felkészültséggel végezte munkáját, hogy korai halála után kollégái, barátai, tisztelői a mai napig igyekeznek megőrizni emlékét.
A sülysápi Estikék Idősek Ápolási Gondozási Intézmény szervezésében idén is a Wass Albert Művelődési Központban került sor a helybéli, kókai, tápiószecsői gyerekek emlékrajz-versenyének díjkiosztó ünnepségére. A szép, kedves alkotások a december 17-ei Városi Advent alatt is megtekinthetők lesznek a megszépült WAMKK előterében. tapikultura.huTL.KÉPEK

ofella

A Tápiószecsői Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes és a „belőle fakadó” Családi Fészek Néprajzi Múzeum közössége a település határain túl is ismert. Évente számtalan tartalmas, „családias” programot szerveznek saját nagyközségükben is, amelynek határait átlépve ezen őszön a Sülysápi Gazdanapon (SzőkeAttila képei) is nagy sikerrel vendégeskedtek. Köszönjük!

56TME Ssáp kicsi

A Tápió-vidék ilyen-olyan programjairól néha napján személyes érintettség okán is beszámolgató honlapunkon 2017-ben már sokszor azokat az élményeimet sem tudtam közzé tenni, ahol magam is ott lehettem vagy éppen sülysápi népművelőként „haszonélvező” voltam.Most sem ígérem, hogy a teljesség igényével kezdek visszatekintgetni, de …

zongoraénekes

A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola november 24-i Mátray-estjéről néhány képpel és pár sorral már beszámoltam, de írásomból sajnálatosan kimaradt egy nagyon magas színvonalú előadás művész tanaráinak a neve. Reményik Anna - ének, Dusek Gabriella – zongora. Mindketten a Ceglédi Erkek Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Liszt Ferenc Nagykátai Tagintézmény pedagógusai. Előadásukban Mátray Gábor gyűjtései közül a „Sötét felhők tornyosulnak az égen” és az „Egy kis kenyér…” c. népdalok feldolgozásai hangzottak el. (Információk: Mátray Gábor Általános Iskolától).

röpppp

Igazán színvonalas és mozgalmas délelőttöt töltöttünk együtt az ovisokkal Sülysápon.

A Magyar Röplabda Szövetség legfontosabb célkitűzése, hogy olyan helyekre is szervezzen programot, ahol korábban nem volt röplabdás élet. Elsődleges célja az volt, hogy már kisgyermekkorban megszerettessék a mozgást az apróságokkal, illetve a röplabdát népszerűsítse a fiatalok körében. Elmondható, hogy a hosszas és kemény szervezőmunkának meglett a gyümölcse.

Tök mind1Úriban 7. alkalommal szervezték meg azt a késő esti, éjszakai családi sportnapot, amelyet hagyományosan a novemberi „tök szezon” köré szoktak odakanyarítani. Idén sem volt ez másként! 2017 lévén, 20:17-kor elrajtoltak és futottak, sétáltak egy jót.(7. (nem) Tök - mind -1 futás és családi gyaloglás ). Szőke Attila képeivel kicsit már a december 3-i 7. TTA Sülysápi Mikulás futáshoz is szeretnék kedvet csinálni!

Alkategóriák