A 2018-as esztendőt Tápiószecsővel és Sülysáppal kezdte a Magyar Televízió 1-es csatornája. Az Életkor magazin január elsején ezen a két Tápió menti településen a régi idők újévi szokásaiból, étkeiből adott egy kis (itt látható az első 5 percben Tápiószecső, a 10. és a 15. perc között Sülysáp) ízelítőt. A jó hangulatú forgatáson Zárda „Szotyola” Norbert (WAMKK) kollégám készített telefonos videót. Figyelem! Tóth Tibor hentesmester és csapata egy régi sülysápi savanyú levest is elkészít majd a február 10-i disznótorunkban
(Sülysápi disznótoros! (De mi az a "pacúrozás"?) )

 

2017. november 30.
TápósÁG község önkormányzata
          
épületenergetikai korszerűsítés Tápióságon
Tápióság Község Önkormányzatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017.03.17.napján
134.816.800 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, melyet az önkormányzat európai uniós pályázat útján nyert el.

2018.01.23. Kávészünet Nagykátán tapiokulturaKICSI koll másolataA Magyar kultúra napjának másnapján, január 23-án lepett fel a verseket friss, modern zenei stílusban játszó Kávészünet együttes Nagykátán. József Attila, Nagy László, Petőfi, Tóth Árpád… „jól szól” így is, sőt, nagyon jól! Remek közönsége volt a zenekarnak a Városi Művelődési Központban: minimum három korosztály!
( tapiokultura.huTL.KÉPEK , youtubekaveszunet )

Szántó január koll kicsiÉvek óta nagyvonalúan támogatja a sülysápi WAMKK programjait Szántó Zoltán és Tóth Tibor. Az Anima Musicae hétfői koncertjén 220 gyermek falatozta a Sancho Pékségből még melegen érkező kalácsokat. A zenészek ropogós bagetteket kaptak, amelyeket a Sülysápi Húsboltból érkező finomságokkal pakoltunk tele. Szerdán színházjáratunk indult Budapestre. Mivel Párizsban játszódott a darab,

2018.01.15. Anima Musicae kakaó koncert a sülysápi WAMKK ban tapiokultura koll kicsiA Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar immár a második ifjúsági, „beszélgetős, bevezető” koncertjét adta a sülysápi gyerekeknek. (Talán a harmadikat, hiszen a bölcsődés csöppségeket is meglepték már egyszer!) tapiokultura.huTL.KÉPEK A WAMKK-ban, azaz a Wass Albert Művelődési Központban ezúttal általános iskolásaink 3. és 4. osztályos tanulói ismerkedtek meg egy vonószenekar hangszereivel, de megtudták, hogy a szerenáddal még udvarolni is lehet! Sőt,

2018.01.19. Rékasi Károly Wass est a sülysápi WAMKK ban tapiokultura koll

Aki viszont ott volt a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban Rékasi Károly Szerelmem, Erdély című pódium estjén, az egy felejthetetlen, felemelő élménnyel lett gazdagabb a tegnapi napon.

A Magyar kultúra napját (január 22. hétfőre esvén, mi a hétvége péntekjén, január 19-én tartottuk most meg) idén intézményünk névadója születésének 110. évfordulója alkalmából és halálának 20. évfordulójára emlékezve a népszerű színművész Wass Albert műsorával kívántuk megünnepelni. (Folytatás és képek a "Bővebbenben")

2017.12.16. Anima koll MoMKult kicsiHogy a Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar karrierjének van-e még hova emelkednie, nem tudom, hiszen már most rendszeresen hívják őket a legrangosabb hazai és külföldi koncerthelyszínekre. A sülysápi kötődésű zenekar december 16-án a MoM Kulturális Központban hatalmas sikerrel, közösen lépett fel a világ egyik legjelentősebb hegedűvészével, Kirill Troussovval.

AnimaMagyarKrónika G.H.LA 2014 óta havonta megjelenő Magyar Krónikát tartalmában és megjelenésében is a magas minőség jellemzi. A többek között minden hazai könyvtárban elérhető igényes kulturális-, közéleti magazin 2017/9. számában Farkas Anita készített interjút a Junior Prima díjas Anima Musicae kamarazenekar a családjával együtt Sülysápon élő művészeti vezetőjével, G. Horváth Lászlóval.

SzlovákÖse2017. december 06-án került megrendezésre Budapesten, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Dr. Király Katalin, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója szervezésében az a rendhagyó bemutató, ahol az Összefogás Sülysápért Egyesület is kitüntetett szerepet kapott. tapiokultura.huTL.KÉPEK

Alkategóriák