Bár a „beütés” szó elejéről, végéről akár el is hagyhatnám a macskakörmöket, hiszen a nagykátai Buzsik Tamás valóban belepüfölte magát az On Foot névre hallgató trióba. A Kolosai Ferenccel (ének, gitár), Molnár Gáborral (basszusgitár, vokál), Buzsik Tamással (dob) felálló fiatal zenekar izgalmas, érdekes, minőségi muzsikát játszik.
Nagyon ajánlanám őket még a tápiószentmártoni jazz klub, az FM Stage törzsközönségének a figyelmébe is! Hallgassanak bele!
{youtube width="320" height="247"}NsbmzRtEs4c{/youtube}

is!

 

 

A Tápió-vidék legrégebbi és legkeményebb bandájában 2014. május 16-án, Budapesten mutatkozik be az új gitáros: Zsíros István.
Akit érdekel, hogy mit hoztunk össze Forgách Joe távozása után, azt szeretettel várjuk a Soroksári úton lévő Bakelit Multi ART Centerben megrendezésre kerülő, HARD METAL FEELING FESZTIVÁLRA, ahol számos jó bandával együtt mi is fellépünk! Gyertek minél többen és hozzatok magatokkal még egy embert!

Ezzel a címmel jelent meg a Wass Albert Tápiómenti Kulturális Egyesület kiadásában a Tápió-mente hetedik település CD-je. A kiadvány néhány héttel ezelőtt készült el, melynek lemezbemutató koncertje 2014. május 18-án vasárnap 18 órai kezdettel lesz a tápiószecsői Helyőrségi Klubban (Kátai út 93).

A rendezvényen helyi adatközlő énekesek, illetve Terék József és barátai előadásában hallhatók lesznek azok a helyi autentikus népdalok, melyek 1906-tól napjainkig gyűjtöttek fel az MTA Zenetudományi Intézet munkatársai, illetve a helyi népdalgyűjtők. 15 előadó lesz hallható a kétórás koncert alatt. Felcsendülnek Sárosi Bálint 1962-es helyi gyűjtései, láthatók lesznek Martin György 1959-es és 1978-as néptáncgyűjtései.

Látható lesz Gál Károlyné Lesti Ilona 1970-es „Röpülj páva” döntős szecsői összeállítása, illetve Katonka Lászlóné Lesti Margit 1968-as „Nyílik a rózsa” döntős szecsői összeállítása.

Műsorvezető: Banner Géza, az MTVA Duna TV, valamint az MR Kossuth Rádió műsorvezetője

A fellépők:(A "Bővebbenben")

Ajánlom mindazok figyelmébe a nagykátai Krízis zenekar jubileumi albumát, akik szeretik az igényes heavy metal zenét, és azoknak is, akik már hosszú évek óta figyelemmel kísérik a banda működését.

25 éve már, hogy a Krízis nevű heavy metal zenekar aktív résztvevője a magyar kemény rock életnek. Annak idején, 1989 tavaszán, Stósz László nagykátai rocker érezett magában elég ambíciót és önbizalmat ahhoz, hogy belevág és a rockzene nyelvén mondja, énekli el véleményét a világról. Összeszedett néhány jó barátot, akik kezében gazdára talált a hangszer, és elkezdtek zenélgetni, számokat írni, gyakorolgatni, majd a közönség előtt játszani. Amíg nem akadt állandó próbahely, addig Laciék garázsa bánta a próbákat, amelyek statikailag egészen megrengette az épületet, de kibírta, és ma is ott áll a Tüzelő utcai ház udvarán, falai között megőrizve megannyi zenekari emléket az „őskorból”.