{youtube width="320" height="247"}-HIRTj0Tuxw{/youtube}

A Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Nagykátai tagintézményében – nevezzük azért továbbra is leánykori nevén Nagykátai Zeneiskolának – tanító pedagógusokat mi, e kisváros polgárai leginkább tanítványaikról ismerjük. Saját és testvéreink, szomszédjaink, barátaink gyermekei, unokái állítják ki róluk a bizonyítványt, amikor az iskolai rendezvényeken, Nagykáta nemzeti ünnepin, a művelődési központ színpadán elénk állnak.
Az a pedagógusi munka, amellyel tanáraink a tehetségeinket készre csiszolják, évről-évre önmagában is csillagos ötöst érdemel.
A zeneiskola nevelői azonban művészek is, akik közülük sokan kiemelkedő színpadokon, pódiumokon is fellépnek.
Czabán Angelika , a Zeneiskola magánénektanárának mesterei közül önkényesen emelem ki Kertesi Ingrid és Hamari Júlia világhírű operaénekesek nevét, akiknek tanítványának lenni, már önmagában is rangot jelent.

A nagykátai Zeneiskola művésztanárainak előadásában hallható "Orosz romantikus dalest" a hónap egyik kiemelkedő zenei élményét ígéri!
Barátilag ajánlom az olyan igényes közösségek figyelmébe is, mint amilyen a Blaskovich Múzeum Baráti Kör.
Czabán Angelika és Rácz Zoltánné estje megér egy kirándulást!

On Foot. Ez a videó is remek! Egyszerű, szellemes és nem nyomja le a zenét. Mert, hogy azért az a lényeg!
Jó kis minőségi zene, nagykátai „beütéssel”. On Foot
címmel már dicsértem azt a triót, amely Buzsik Tomi révén egyértelműen nagykátai és Tápiói-vidéki is!
Drága, fiatal barátaim!
Ilyesmit kellene hallgatni! De jó lenne, ha nem csak a 30 perces cd alapra egymagában tátogó, a kereskedelmi televíziók által reklámhordozóknak legyártott „sztárok” miatt verődne össze a sokadalom!
Hallgassatok „élő” zenét! Az az igazi!
(Öt évvel ezelőtt kevés sikert ért el a kísérletem, amikor helyi tagokkal is erősített bandák mellett a komoly színpadokon is fellépő Krízist és Tomiék "előzmény" hármasát is a sülysápi művelődési központ színpadára engedtem.
De nem adjuk fel! Talán jövőre, a VálaszÚt-tal és másokkal együtt újra próbálkozunk majd! Számítunk a figyelmetekre!)

{youtube width="320" height="247"}Hdn9hgpdT-E{/youtube}