Bartók Béla 1906. augusztusában a Tápió-mentén gyűjtött népdalaiból elkészült a Bartók a Tápió-menténcímű népzenei CD. A kiadvány összefoglalja az összes népdalt, amelyek megtalálhatók a Zenetudományi Intézet, valamint a Néprajzi Múzeum archívumában. 50 népdal, melyekben felcsendülnek azok a népdalok, illetve népies műdalok, melyek a XX. század első évtizedében megtalálhatók voltak vidékünkön. Tápiószele, Nagykáta, Kóka, illetve Tápiószecső népdalai szólalnak meg a 80 perces kiadványon. A zenekari hangzásvilág, valamint az énekesek előadásmódja visszaadja azt a régies hangulatot, mely a korabeli Tápió-mentén egykor lehetett. A Tápió-vidék leghíresebb népdal - mellyel szinte mindenki találkozott annak idején az ének-zene órákon, az általános iskola felső tagozatában -, a „Ha felmegyek a budai nagy hegyre” is  az eredeti változatában hangzik fel. Folytatás a "Bővebbenben")

Ma, 18 órai kezdettel Terék József és barátai a Dankó Rádió Gálaműsorában muzsikálnak és kiváló nóta- és operett énekeseket kísérnek!
A zenekar Kalotaszegi, Tápió-menti dalokat is játszik, valamint Dezider Axmann szlovák népdalfeldolgozása is felcsendül majd.
A felvétel június 30-án, a Thália Stúdiószínházban készült.

 

A plakát szerint többek között Mészáros János Elek, a Csillag születik 2012-es győztese is énekel a Gombai Rendezvényház mai Nótaestjén!