szotyi pilisen

Szezonja van a sülysápi Szotyola Zenekarnak! Szinte minden hétre kaptak egy-két felkérést ezen a nyáron. Most, szeptember 19-én a XII. Farmosi Fesztiválon és még ugyanezen a napon a 10. városi szülinapját ünneplő Pilisen is felléptek.

2015.09.11.Tárogató Terék koll

Bizony, Terék József barátom jóvoltából a Tápió-vidékhez köthető az első magyar hanghordozó, amelyre rákerülhetett a Hungarikum logó!
Szeptember 11-én Tápiószelén került sor A TÁROGATÓ, mint Hungarikum című CD lemezt bemutató koncertre, amelyen természetesen a Terék József és barátai zenekar muzsikált. tapiokultura.huTL.KÉPEK

btranzitSzeptember 19-én a Blues Transit zenekar is fellép a XII. Farmosi Napokon (szeptember 18-20). A zenekar frontembere Lipták Tibor alkalmanként a Szotyola Zenekar koncertjein is színesíti fergeteges gitárjátékával gyermekeknek szóló koncertjeinket. A remek zenészekből álló banda koncertjét bátran ajánljuk a minőségi blues-rock zenét „élőben” is szívesen „fogyasztó” olvasóink figyelmébe! facebook.com/Farmosi Napok

IMG 7024 másolata

Újabb szép szakmai sikert ért a tápiószelei – Tápió-vidéki - Terék József.
2015. szeptember 13-án, vasárnap, 12.30-tól a Magyar Rádió Dankó Rádió élőben ad közvetítés a Magyar Népdal Napja alkalmából, Martonvásárról.
Terék József a Tápió-vidéken jól ismert zenészbarátaival többek között a sülysápi, tápiószelei, nagykátai… népzenei lemezeken is közreműködő Hetényi Milánt, a Magyar Állami Népi Együttes énekesét, Benedekffy Katalint és Kacsó Hanga Borbálát kíséri. Műsorukban több Tápió-vidéki dallam között a tápiószelei születésű, ’48-as szabadságharcos, Simonffy Kálmán szerzeményei is felcsendülnek.
Vasárnap délben: Jó ebédhez szól a nóta! Hangoljanak a Dankó Rádióra!

Terék József barátom, a Népművészet Ifjú Mestere cím elnyerése érdekében, egy az eddigi munkásságát összefoglaló szakmai önéletrajzot is elkészített valamint benyújtotta a több éves kutató munkája eredményeképpen megírt Tót népdalok és népzenei emlékek a Tápió-mentén című szakdolgozatát.
A tapiokultura.hu azon olvasói, akik használják a Google Drive szolgáltatásait ITT találják meg ezt tartalmas munkát.
Ezen esztendő második felében Terék József, a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban, egy koncert keretében fogja bemutatni legújabb, a Tápió-mente tót népdalait megörökítő CD-lemezét.
Az esemény nemcsak a tót hagyományokkal bíró Sülysáp és a Tápió-vidék településeinek az életében fontos. Várhatóan jelentős érdeklődést vált majd ki a magyarországi szlovákság nemzetiségi szövetségeinek, egyesületeinek a köreiben és szlovákság néprajzával, népzenéjével foglalkozó szakemberek körében is.

magdolnaigyereknapszotyival

10 órától már javában tart a Rendezvényházban és annak parkjában a gyereknap, amelyen sülysápi Szotyola Zenekar 14 órától koncertezik egy nagyot a srácok és szüleik örömére!

ITT nézze meg!

Alkategóriák