Azon kevés elismerések egyike, amelyet nem politikusok, nem önkormányzatok, nem képviselők, nem hivatalnokok, nem szakmai szervezetek adományoznak oda egy régió, egy kistérség, egy tájegység érdemeseinek. Ezt a díjat hat Tápió-vidéki ember - egy néprajztudós tankönyvíró, oktató, egy

A TÁPIÓ MENTÉÉRT tpkra

 

2019.átadó.FOTÓ/GÓCSA Sokan, sokat beszélgettünk évek óta arról, hogy milyen sokan vannak azok, akik itt, a Tápió-vidékén alkottak valami olyan maradandót, amelyet „méltatnunk”, példának állítanunk kellene.

nőklapjaszele2

Az ország egyik legnépszerűbb, legolvas ottabb magazinjában, a Nőklapja november 4-én megjelent számában Hulej Emese három oldalas írásában mutatta be a tápiószelei Blaskovich Múzeumot. Nem ez az első alkalom,

Tápiószelei barátaim előtt le a kalappal! A Simonffy Kálmán Művelődési Ház csapata sem adja meg magát a vírusnak, és "élőben" közvetíti egy fiatal hagyományőrző divatbemutatóját ma, 16 órától! Kövessék, "kedveljék"! Minden visszajelzés fontos most, nem csak a szelei , de minden Tápió menti "amatőr" és "hivatásos" népművelő számára!

szökőkút másolata

 

Népművelőként három Tápió-vidéki településen dolgoztam, de a „magam örömére” 13 éve járok még vagy egy tucatnyi településre egy-egy jó kis program, esemény kedvéért. Mindig elszomorít, ha valaki a saját faluját, kisvárosát szapulja itt-ott-amott. KÉPEK.Tpk.TL

BMBK35 másolata

 

A járvány miatta az év elején még a tápiószelei művelődési házba tervezett ünnepi eseményre végül a Blaskovich Múzeum kertjében került sor 2020. október 16-án. A Tápió-vidék egyik legnagyobb múltú, legaktívabb civilközösségének erejét mutatja, hogy a hűvös időjárás és a pandémia ellenére is sokan voltunk jelen ezen a különleges programon.

termelőiszecső2020

LD4 6912

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum igazgatóját nagy szeretettel köszöntjük ma, születésnapja alkalmából!

Gócsáné dr. Móró Csilla igazgatása alatt a múzeum sikeresen őrizte meg a legendás alapítók, Blaskovich György és Blaskovoch János szellemi és tárgyi örökségét.

500 harang Tság

A Szironta Együttes az "500 harangkoncert" sorozatának részeként Tápióságon, a Római Katolikus Templomban (Templom tér) 2020. október 10-én, 10.30-kor lép fel.

Ismer t és elfeledett klasszikusok átiratai mellett kortárs szerzők kedvelt művei is felcsendülnek a különleges harangjátékon .

A fokozott érdeklődésre való tekintettel az adventi időszakban csaknem ötven, tavasszal karantén- és sarokkoncertjeink során 30, őszig további több mint 50 helyszínen találkozhat velünk ismét a közönség.

Alkategóriák