TJértékdíj

1998-ban került megalapításra az „Érték és Minőség Nagydíj”, mely a magyar termékek és szolgáltatások hazai és nemzetközi megjelenését, minőségét ismeri el. A gazdasági életben adományozható egyik legnívósabb elismerés rendkívül széles spektrumban szólítja meg a határainkon innen és túl élő magyar vállalkozókat.

dusekmotoros

 

 

A fejlesztéssel a jelenlegi 23 nm helyett egy 75,4 nm-es öltöző áll a sportolók rendelkezésére, ami az igényeknek megfelelő módon készül el.

A motocross pálya jelenleg is nemzetközileg jegyzett. A fejlesztés növeli úgy a pálya, mint a sportolók részére nyújtott szolgáltatások színvonalát . A jelenlegi kis helyiség mérete miatt főleg tárolásra volt alkalmas. A fejlesztéssel viszont egy méretében is megfelelő öltözőt vehetnek birtokba a sportolók. (Képek a "Bővebbenben")

ofella 70

Szeptember 12-én ünnepli 70. születésnapját a Tápió-vidék talán legrégebbi hagyományőrző közössége, a tápiószecsői "Ofella Sándor" Hagyományőrző Népi Együttes. Az együttest alapító névadó maga is legendás népművelő volt, aki évtizedeken szervezte a település kulturális életét. Munkassága ma is töretelenül él, hiszen a közösség továbbra is "családi" kézben van. Veje, Walter János sok éven át volt a Damjanich János Művelődési Ház igazgatója és egyben az együttes vezetője. Nyugdíjba vonulása pár esztedeje csak "jelképes" volt, hiszen ebben az új időszakban jött létre a Családi Fészek Néprajzi Múzeum, amely egy rendkívűl sokodalú közösségi szintérré vált. Itt, a múzeumban ünnepel majd 16 órától az "Ofella család". Isten élessen benneteket! 

Úri népviselet borító kicsi

Számos kulturális örökségvédelmi munka zajlik a Tápió mente szinte valamennyi településén, mindenki a maga módján, lehetőségeihez mérten igyekszik a helyi értékeket dokumentálni, rendszerezni, publikálni. Szörfi Józsefné Solti Erzsébet, az úri BAB-USKA Tájház megálmodója és tulajdonosa 2013-ban tette közkinccsé családjának fáradhatatlan, több mint fél évszázados múltra visszanyúló helyi értékmegőrző munkásságának eredményeit.

tápió mentéért díj csopkép2019

 

Terék József kiváló ötlete mellett többen is bábáskodva, a tavalyi esztendőben előszőr a tápiószelei művelődési házban méltó, emelkedett és megaható ünnepség keretében adta át kuratóriumunk négy, a Tápió mentét egy egész életen át szolgáló kiválóságnak, hozzátartozójának ezt a sok tekintetben egyedi elismerést. Egyedi, hiszen e régióban (máshol is ritkaság) talán soha nem volt olyan díj, amellyel egy kisvidék szülöttjeinek életművét nem egy politika-, hivatalos szakmai-, vagy önkormányzati szervezet, hanem

aranyszarvasw

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy személy posztumusz.

TRIANON2

 

MAGYARORSZÁG 100 ÉVE címmel készített fejtörőt Dusek László! A "Bővebbenben" megtelálható kérdésekre adott válaszokat akár meg is küldhetik a Tanár úrnak!

DusekL díj2

A tavalyi esztendőben először adtuk át a Tápió mentéért díjat (rövidesen megjelentetjük az új kiírást is), amelyet mások mellett a tápiószentmártoni dr. Dusek Lászlónak adományoztunk. A Tanár úr fáradhatatlanul dolgozik,

BasaLászló elhunyt másolata2

(Négy éve, 2016. április 5-én hunyt el Basa László. Rá emlékezünk.)

Évtizedeken át katonás fegyelemmel, kitartó szorgalommal kutatta e vidék múltját, értékeit.

Egész életével példázta, hogy csak az szeretheti igazán a hazáját, aki szűkebb pátriáját is magénak érzi, s aki erejéhez, képességeihez mérten szolgája is azt.

Alkategóriák