farmosi szent istván

szentistvánanapkoll

 

Kármán János plébános atya szeretettel fogadta be a Szent István napi szentmisét követő városi ünnepséget is templomába. Köszönet érte! KÉPEKtapiokultura.huTL A Kovács Ferenc polgármester úr köszöntőjével kezdődő rendezvényt Némethné Borsos Judit, a Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár intézményvezető-helyettese konferálta és

nagykáta anno III

slm2019szept

 

ITT a lényeg!

SPN Évadnyitó esemény!
Slam Poetry Nagykáta
Szeptember 13 .
Nagykáta városi könyvtár

piknik jó

 

„A Páneu rópai Piknik elnevezésű rendezvényt 1989. augusztus 19-ére hirdette meg a Magyar Demokrata Fórum debreceni szervezete és a Soproni Ellenzéki Kerekasztal pártja. A rendezvény célja a határok nélküli közös Európa eszméjének népszerűsítése és a vasfüggöny lebontása volt. 1989. május 2-án megkezdődött a vasfüggöny lebontása az osztrák-magyar határon. Ezek az események segítették elő a német egyesítést és vezettek a Berlini Fal leomlásához.” (forras: www.sopronikirandulas.hu)

citerások 1

 

Új darabbal gazdagodott a Tápió menti kulturális örökségvédelmi kiadványok sorozata. Terék József, az idén már 10. éve vidékünk kutatásával, kulturális értékeink publikálásával, valamint hazai és nemzetközi népszerűsítésével foglalkozó előadóművész most egy olyan kiadvány megvalósítását célozta meg, amely nem csak szűkebb pátriánkban, de országosan is hiánypótló.

aranyszarvasblaskov

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Egyesület idén Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg. Az elis merés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet bármilyen természetes személy, aki

tápiósági cd logókkal

 

Terék József szerkesztésében, zenekarának muzsikájával és a vidék tehetséges fiatal énekeseinek közreműködésével elkészült a Tápió mente legújabb kulturális, örökségmegőrző kiadványa, a Tápióság népdalait tartalmazó lemez. A LEADER Vidékfejlesztési pályázatnak a helyi kulturális értékeink megmentése, publikálása, kiadványokon történő megjelentetése az egyik fő célterülete. A Tápióságért Alapítvány sikeres pályázatának pozitív elbírálása után valósulhatott meg az újabb munka.

Rövid ismertető a kiadvány tartalmáról:

erősemberplak7

  1. Traktorkerék forgatás 1 perc alatt - maximális ismétlés
  2. Koffercipelés távolság időre - 2x80 kg
  3. 50 l-es söröshordó tartása időre (amíg leengedi)
  4. 30 kg egykezes súlyzó fej felé emelése - maximális ismétlés
  5. Felhúzás saját testsúlynak megfelelő súllyal - maximális ismétlés 1 perc alatt6.
  6. Rolling thunder egykezes elemelés - egy ismétlés maximális súllyal

A Tápiószele Erősembere Vándorkupa a 800. „születésnapját” ünneplő város központi nagyrendezvényének 2019. 09.14. (délelőtt, napközben, pontos időpont később) részeként.

Alkategóriák