A Tápiószelei Természetbarát Klub hivatalos programjában szerepel a 2015. április 18-án, szombaton megrendezésre kerülő autóbuszos kirándulás. A rendezvény célja, hogy közelebbről ismerkedjünk meg legközelebbi földrajzi szomszédunkkal, a Jászsággal. A nap folyamán hét jászsági település történelmi, építészeti, néprajzi nevezetességeit tekintjük meg, szerencsés esetben képet nyerhetünk a jászok legendás honismereti, közösségi tevékenységéről. Az eltérő nagyságú és múltú hét település életébe történő betekintés együttesen adja majd a jász identitás érzését. (Részletek a "Bővebbenben") Indulás: a 22 személyes autóbuszra Nagykátán 8 órakor a gimnázium előtt lehet majd felszállni. Hazaérkezés kb. 18 óra körül.

 

Útiköltség: 1000 Ft., mely nem tartalmazza a belépőket.

Útvonal:Nagykáta-Jászberény-Jászjákóhalma-Jászapáti-Jászkisér-Jászalsószentgyörgy- Jászladány-Jánoshida-Jászboldogháza-Tápiógyörgye-Tápiószele-Farmos-Nagykáta.

A délelőtt jelentős részében Jászberény történelmi, vallási nevezetességeivel, a Jász Múzeum értékeivel ismerkedünk. 11 órakor részt veszünk a berényi Rákóczi emléktáblánál tartandó ünnepségen. Az étkezést javasoljuk, hogy a magukkal hozott csomagból a települések közötti útvonal alatt oldják meg. Természetesen arra van lehetőség, hogy a települési megállókon, városnéző sétákon üdítőt, kávét fogyasszunk.

A kisbusz megtelt, egyénileg gépkocsival bárki csatlakozhat !

Bővebb felvilágosítás: Basa László túravezetőnél a 29-442-571, 30-572-3782 számon, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. internetes elérhetőségen.

Nagykáta, 2015. április 12.

Basa László túravezető