A gombai Rozmaring Hagyományőrző Egyesület háromnapos hagyományőrző tábort szervezett a gyermekek részére. Az egyesületet 2004-ben létrehozó lelkes asszonyok szívügye a hagyományőrzés és hagyományápolás, a helyi értékek megismertetése, továbbadása a fiatalabb korosztálynak. Szőke Attila(TTA) képriportja

Ennek jegyében érkeztek csütörtök délután Tápiószecsőre az úgy nevezett ’’Kincskereső’’ túrára. Útközben megálltak és meglátogatták az úri Bab-Uska Tájházat is.

Szecsőre érve a település négy pontjáról indultak a kincskeresésre. Útjuk során különböző rejtvényeket kellett megfejteniük a gyerekeknek, melyek eredményeként újabb információkat kaptak a kincset rejtő cél eléréséhez. A csapatok sikerrel vették az akadályokat és eljutottak a Családi Fészek Néprajzi Múzeumba, ahol az Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes főképp fiatalabb tagjai és tapasztaltabb segítőik várták őket. (Folytatás a "Bővebbenben")

Rövid pihenés és felfrissülés után különböző népi játékokat próbálhattak ki. Megismerkedhettek a csipkeverés fortélyaival. Közben csoportokra válva megtekintették a múzeum gyűjteményét, és egy autóbuszos szállítást beiktatva a Tápiószecsői Kiállítóházban Darázs István népi fafaragó művész állandó kiállítását. Ha már a néptánc együttes tagjai várták a vendégeket, természetesen nem maradhatott el a néptánc tanulás sem.

Igazán tartalmas vidám délutánt tölthettek el a gyerekek a településen.