A cikk a tápiógyörgyei Faluújság c. lap XXI. évfolyam 5. (2012. december) számából származik.
2012. október 4-én a Faluház nagytermében
jótékonysági koncertet adott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fagott tanszaka. A bevételt Ivanics Boglárka családjának megsegítésére ajánlották fel. Lakatos György fagott művész és növendékei (Beleznai Anna, Bánfi József, Szabó Krisztina, zongorán Kiss Petra) felejthetetlen élményben részesítették a közönséget.

 

Zenéjükből áradt a profizmus, a zene szeretete, a könnyedség és az elhivatottság. Lakatos Művész Úr humora, lehengerlő stílusa a legkisebbek érdeklődését is felkeltette, mi több, sokismerettel gazdagította – aktív szereplővé téve – őket az est folyamán. (Az ajándékok igen nagy motivációs tényezőt jelentettek ebben.)

Mottójuk: „Akinek barátja van, mindig remélhet.” Sok ember szemébe csalt könnyet az est végén, hiszen mindenki tudta, milyen nemes szándék vezérelte őket, hogy szabadidejüket feláldozva, saját költségükön leutazzanak Budapestről, és elvarázsoljanak bennünket.

Elismerésünket fejezzük ki Bánfi József kiváló fagottos tápiógyörgyei lakosnak színvonalas játékáért és a szervező munkáért.

Köszönjük a felemelő élményt, az emlékezetes előadást!