Július 13.-án a a siófoki Nagyszínpadon léptek fel, többek közt a Tankcsapdával.

Tarnavölgyi László 

tapiokultura.hu: Az MTV Híradójának balatoni programokat beharangozó mellékletében örömmel fedeztem fel a nagykátai kötõdésû Krízis együttes nevét is.
Nem is akármilyen társaságban hangzott fel a nevetek, hiszen a tápió-
parti rock-csapat a hazai metál-zene élén álló Tankcsapda
elõzenekaraként, Siófokon léptett fel. Pestiesen szólva: a helyszín és az idõpont sem semmi. 2007. július 13. azaz: péntek, 13! Babonás-e Krízis?
Hogyan sikerült a buli?

Stósz László:
Bizony a mi fejünkben is megfordult ez a dátum, de csak viccelõdtünk vele. Azt nem mondanám, hogy babonás a zenekar. Tudjuk a képességeinket, ismerjük a tudásunk határait. Mindig megpróbáljuk a legjobbat nyújtani. Ez nem mindig sikerül, de törekednünk kell a legjobbra. A buli elõtti nap már lementünk Siófokra. Tudod, ilyen csapatépítõ jelleggel. Jó a viszonyunk a koncertet szervezõ Pallai Zsolttal és segítünk egymásnak, ahol csak tudunk. A buli nagyon jól sikerült. Hála az égnek, az idõ  és a közönség összetétele is nagyon jó volt. Igazi, hangos fémzenére vágyó rockerek jöttek el aznap este. Nagyon jól vették a lapot, és bár 18 órakor kezdtünk már szép számban voltak a nézõtéren. Azt hiszem a végleges létszám olyan 1800 ember volt, de már bennünket is sok százan hallgattak. Fél óra játékidõnk volt. Ez alatt elnyomtuk a hét vadi új dalunkat, valamint az Éveim címû nótát, amit Nagy Tamás gitárosunk fantasztikusan átírt. Az eredeti verzióhoz képest egy sokkal frissebb, ízesebb dal lett belõle.Egy internetes lapon (www.femforgacs.hu) jelent meg egy koncertbeszámoló, ahol rólunk is írnak pár dicsérõ sort.

tp.hu: Ha jól tudom, nem ez volt az elsõ együttmûködésetek a Tankcsapdával. Milyen a kapcsolatotok Lukácsékkal?

SL: Igen, már többször is játszottunk a Tcs elõtt, de ez nem nekik köszönhetõ, hanem a szervezõknek. Mint mondottam, a Pallai-produkció tulajdonosával baráti a kapcsolatunk, dolgozom is neki és ezért sikerül minden nagyobb bulira bekerülnünk. Tudod, a mai zenei életben csak a kapcsolataidra számíthatsz vagy a pénzre! Nos, kapcsolatom az több van, mint pénzem. Ilyen egyszerû a dolog!

Lukácsékkal semmi különösebb kontakt nincs. Köszönünk egymásnak és kész. Azok a koncertek róluk szólnak. Mi csak örülünk, ha ott lehetünk. Igazából nem is nagyon szoktunk velük találkozni. tp.hu: Hol lesz a következõ buli, hová várjátok a közönségeteket?


SL: A következõ egy jászberényi motoros találkozó lesz szeptember elején. De folyamatosan megyünk mindenhova. Szeptemberben megyünk még Esztergomba is. A honlapunkon meg lehet nézni az aktuális dátumokat. Folyamatosan frissítjük.

 

tp.hu: Mi tegyen az megszállott rajongó, aki a koncerteken túl, CD-n is meghallgatna Titeket? Akár az ez évi termést bemutató Vér nem válik vízzé, akár a 2004-es Éveim, akár az 1995-ös Sohasevoltország címû anyagokat szeretné magához venni az érdeklõdõ hallgató?

SL: Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot velünk, vagy levélbe vagy, a neten vagy egyszerûen csak jöjjön oda koncerten, mert a lemezeink már (még) nem kaphatóak a boltokban. Tõlünk tudja beszerezni. A négy új dalt pedig egyszerûen töltse le a weblapról!

 

tp.hu: 2007-ben nem csak a sikeres bulikat és az említett demó anyagát hoztátok tetõ alá, de egy igényes honlap beindítására is maradt energiátok. És amíg el nem felejtjük, sorakozzanak is fel a címek, elérhetõségek: www.krizis.net, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  . Miért érzitek fontosnak az internetes megjelenést? Nem elég, ha szájról-szájra jár a jó hír?


SL:Ebben a mai rohanó világban az már nem elég, hogy szájról szájra terjedjen a hír. Az túl lassú lenne, mire eljutna az ország egyik végébõl a másikba. Sokkal egyszerûbb, gyorsabb a világhálón hirdetni magunkat. Nem beszélve arról, hogy sokkal több információt el tudunk így juttatni a rajongókhoz. Gondolok itt a fényképekre és a letölthetõ zenékre.

 

tp.hu: Köszönjük a lehetõséget. Tehát, a Krízis együttesrõl szóló hírek mától kezdve a www.krizis.net honlap mellett az elsõsorban nagykátai és a
tápió-vidéki kulturális híreket gyûjtögetõ
tapiokultura.hu címû oldalon is megtalálhatóak lesznek! És ha már itt tartunk: várjuk más környékbeli csapatok jelentkezését is!
Laci! Még egyszer: köszönjük a híreket és Jászberényben, szeptember 9-én, a motorosok fesztiválján találkozunk!


A Krízis együttes jelenlegi felállása:

 

Gyeniss György - basszusgitár

Kalmár István - dob

Kovács Szabolcs - gitár

Nagy Tamás - gitár

Stósz László - ének