Egy fantasztikusan izgalmas, rendkívül sokoldalú emberrel találkozhatnak majd november 20-án, a nagykátai Hazatalálás program-sorozat látogatói. Természetesen, addig még több elõadás is terítékre kerül, de mi már most szeretnénk kétszer aláhúzni a novemberi szereplõ nevét.

Tarnavölgyi László

Koltay Gábortól Pap Gáborig  vagy éppen Juhász Rolandig jó néhány olyan mûvész, tudós, sportoló tisztelt meg már minket egy-egy interjúval, akirõl nem is gondolnánk, hogy nagyon is fontosnak érzik  a csak kisebb közösség érdeklõdésére számot tartó kulturális honlapon való megjelenést.

Kései kamaszkorom korom egyik tiltott, titkolt csapata volt az az együttes, amelynek vezetõje a mára már nemzetközi elismertségnek is örvendõ csillagász, Dr. Grandpierre Attila volt. Finoman szólva is: nehezen vette be az akkori kultúrpolitika gyomra a csapat különleges hangzásvilágát.

A csillagász-zenész(…) megtisztelõ és rendkívül udvarias felkérésének örömmel teszünk majd eleget, és november 20-án egy a jászberényi Trió Rádióban is meghallgatható riportban beszélgetünk majd zenérõl, tudományról, magyarságról, a Vágtázó Csodaszarvasról

Íme, a telefonbeszélgetésünk utáni udvarias levél:

 

Kedves László!

Nagyon örülök a beszélgetésünknek!

3 éve indult új zenekarom, a Vágtázó Csodaszarvas. Elsõ lemezünk, a Tiszta Forrás, nemrég lett aranylemez, és a 39. héten felkerült a 21. helyre a MAHASZ Top 40 albumlistáján. Második lemezünk szeptember 17.-én jelent meg, a 39. héten a 7. helyen, most a 40. héten a 11. helyen szerepel. Ami annál is inkább izgalmas esemény, mert ez a zene a MAHASZ listán szereplõ zenéktõl jelentõsen eltér...

Új dalaink rövid változatai szabadon letölthetõk a

.

Üdvözlettel:

Dr. Grandpierre Attila

csillagász, kandidátus, zenész, író

(A kapcsolat létrejöttét és a riport lehetőségét köszönjük Tóth Attilának, a Hazatalálás előadás-sorozat szervezőjének.)