Filmes ízelítő Czabán Angelika és Németh Béla azon felemelő előadásából, amit a nagykátai Városi Könyvtárban, a Magyar Kultúra Napjának alkalmából, január 22-én mutattak be. A nagykátai(?) Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézményben oktató fiatal művészek, rangos pódium helyszínné varázsolták a tápiómenti  kisváros művelődési intézményének színpadát.

Ötletesen összeállított, 15-20 perces műsorukba olyan dalokat, áriákat válogattak bele, amelyek minden öncélú magamutogatástól mentesen mutatták meg a közönségnek a képzett hang szépségét.

Mindketten rangos kórusok szereplői is. Nem csak itthon, de külföldön is szerepelnek.

Czabán Angelika énekművész-tanári diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Konzervatóriumában szerezte meg. Erasmus-ösztöndíjjal a finnországi Tamperei Konzervatóriumban is tanult. 2001-ben előadói különdíjat kapott a Zeneakadémia zeneszerzés versenyén. A Nemzeti Énekkarral és egyénileg is számos, rangos hazai – Pécstől a Művészetek Palotájáig - és külföldi szereplésen van túl.

Saját honlapján kívül is több internetes portálon találhatják meg az érdeklődők azoknak a műsoroknak, előadó-esteknek a változatos programjait, amelyben a Tanárnő egyénileg, illetve művésztársaival együtt lép a közönség elé.

{google}-7295226079914142512&hl{/google}

Jaj, de messze vagyunk még (már?) attól, hogy egy Tápió-vidéki népművelő egy ilyen műsor meghívásakor, a helyi értelmiség megtisztelő jelenlétében reménykedhetne. Ezért volt különleges az a hangulat, amelyet a könyvtár szép előadótermében összegyűlt, a művészi produkció különleges, alkalmi jellegét átérző közönség vastapsa jelentett.

Minden józan gondolkodású, előre látó, települése kulturális mindennapjaiért és az itt élő fiatalok, gyerekek jövőbeni zenei képzéséért is felelősséget érző politikusi-értelmiségi-pedagógusi közösségének az erkölcsi kötelessége, hogy jövőre is Nagykátán lépjen fel Czabán Angelika és Németh Béla (is).

Lakatos Ágnes és Nagy Izabella tanárnőnek is – akik zongorán és hegedűn kísérték az énekeseket – köszönjük ezt a remek produkciót!