A jobb sorsra érdemes nagykátai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény volt növendéke, Nagy Mózes adott klarinét koncertet a Zeneiskolában. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Mózes szülei, Nagy Izabella és Nagy István is zenetanárok.

Nem véletlen hát, hogy a Szótér Bélánál elsajátított alapokkal felvértezett tehetség, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klarinét szakos tanulójaként is megállja a helyét. Immáron Kraszna László tanítványaként nyerte meg 2007-ben, Győrben, a   XI. Országos  Richter   János   Klarinétverseny  I. korcsoportjának  versenyét és  különdíját.

Galéria

Március 27-én, Nagykátán egy ígéretes művészi pálya lehetősége előtt álló fiatalember adott koncert.

A Zeneiskola tanárainak januári Magyar Kultúra Napján nyújtott produkcióját hallgatva, sokan éreztük úgy, hogy jóval többet kaptunk az alkalomra szánt kötelező fellépésnél. Akkor egy magas színvonalú, művészi előadás részesei lehettünk, amely a nagykátai pódiumoknál nagyobb hírű helyszíneken is elismerésre késztetné az értő közönséget.

Amikor a hallgató elfelejt már izgulni a muzsikusért, amikor már nem kell illedelmesen, elnézően félrenézni egy esetleges technika baki miatt, amikor a zenét hallgató ember már csak a dallamok által keltett hangulatokra figyel, akkor beszélhetünk a valódi élményt adó előadásról.

Most, Nagy Mózes klarinét koncertjén ezt az élményt éltük át.

A fiatal klarinétost Kanizsár Noémi zongoraművész – korrepetitor kísérte. Az elismert művész-tanár és Kraszna Lászlónak, Nagy Mózes tanárának, a Budapesti Klarinét Együttes alapítójának és vezetőjének közreműködése önmagában is jelezte ennek a koncertnek az értékét.

{google}7591949499755820632{/google}

2009. 03. 31. Tarnavölgyi László