Kóka-blues címmel már meghirdettük, hogy a Lantos-Rácz-Tóth-Uicz csapat (és persze mögöttük a névtelen segítőik serege), azaz a Fecskehajtó és Kókai Kikelet szervezői elültették azt a nagy fát, amelybe szeptemberbe kívánják belevágni a fejszéjüket.

A fa, vagyis a nem csak a Tápió-vidéken, de az ország bejáratottabb kulturális helyszínein is komoly rendezvénynek számító I. Magyar Folk és Blues Fesztivál lassan terebélyes tölgyé növekedett. Szeptember 5-én lombja alá gyűlnek majd az igényes, élő muzsika szerelmesei.

 

A Magyar Nemzetben Makrai Sonja: A folkzene és a blues közös lelke címmel közölt cikkében e napot vasárnapra keresztelte, de mi maradunk hívek Julius Caesar naptárához, és bizton állítjuk, hogy Kókán, 2009. szeptember 5-én, SZOMBATON! 11 órától indul a buli.

 

Tény, hogy már az írott és az elektronikus sajtóban is terjed a híre a fesztiválnak ( http://www.kepmas.hu/index.php?id=i._magyar_folk_es_blues_fesztival), és a szervezők saját honlapját –  www.fecskehajto.hu – is érdemes „lapozgatni”. Amit még érdemes megejteni a napokban, az a jegyvásárlás és az esemény bevésése a naptárunkba!