Terék József, a tápiószelei származású muzsikos új zenekara – a Duna Televízió segítségével is – egyre népszerűbbé válik. Sikereiket az is jelzi, hogy a szelei, 1906-os Bartók-gyűjtést feldolgozó lemezük anyagát a XXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron is bemutathatják majd a budapesti Papp László Sportarénában, márciusban.

 A zenekarvezető gyűjtőmunkája nem állt meg Tápiószelén.  Sorra járja a településeket és várja nyugdíjasklubok, kórusok, zenepedagógusok jelentkezését, hogy újabb dalokat jegyezhessen le. A Sülysápon tavaly gyűjtött népdalok közül az egyik darab rövidesen felkerül majd egy CD-re is.

 

Reményeink szerint rövidesen könyv alakban jelenik meg a Tápió-vidék rezesbandáinak, népzenekarainak, lakodalmas-zenekarainak, cigánybandáinak történetét feldolgozó munkája. Ehhez a kiadványhoz várjuk az információkat és a fényképeket. A fényképekért házhoz megy Terék József, és azokat digitalizálja, és eredeti állapotban visszaadja a tulajdonosoknak.

 

Elérhetőségek: Terék József

                      T: +36 70 386 39 10

                      E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sülysápiak a WAMK művelődésszervezőjénél is jelentkezhetnek:

                      Tarnavölgyi László

                      T: +36 30 407 39 74

                      E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.