A tápiószelei Művelődési Házból kaptuk az alábbi felhívást, amelyet külön is ajánlunk az iskolák ének-zene pedagógusainak, a zeneiskolák tanárainak és tanulóiknak a figyelmébe.

 

 

A tápiószelei Művelődési Ház évek óta csatlakozik a Nemzeti Évfordulók Titkársága által kihirdetett Nemzeti Évhez. Ebben az évben Erkel Ferencről, a magyar himnusz zeneszerzőjéről, és a magyar opera megteremtőjéről emlékezünk meg, születésének 200. évfordulóján.

 

Az elmúlt években Mátyás királyra, Kazinczy Ferencre emlékeztünk.

Műveltségi vetélkedőket szerveztünk, amelyre az iskolásoktól a nyugdíjasokig jelentkeztek. Célunk, hogy a vetélkedőre készülve többet olvassanak, utána nézzenek a részt vevők a híres emberek munkásságának, életének.

 

A vetélkedő után az elmúlt években az ünnepelt híres emberhez vagy korához köthető műsorral szórakoztattuk a közönséget. / Mátyás lakoma, Kautzky Armand irodalmi estje/

 

Ebben az évben a híres zeneszerzőnk kortársa, Tápiószele szülöttje emlékére Simonffy Kálmán életéről készített színdarabját mutatja be a Simon Marcsa Amatőr Színjátszó Kör. Korhű ruhákban, korhű fogadónak berendezett színházteremben, asztaltársaságok előtt folyik majd a zenés életkép vendégművészek fellépésével.

Így „időutazást” tehetünk a romantika korába.

Csodálatos összekapcsolódásai vannak a nagy zeneszerző és az autodidakta  Simonffy életének egy-egy epizódjában, de egész életüket átfogó szándékaikban is.

Mindketten a népi zene felélesztésén fáradoztak. Zenéikben a népi motívumokat kívánták felhasználni. Ennek állítunk emléket, ha csak egy este erejéig is.

 

Borozgatás és társalgás, előzetes jelentkezés után pörkölt fogyasztás lesz az előadás befejezésekor.

 

2010. június 5-én 15 órakor kezdődő Erkel műveltségi vetélkedőre, várjuk a csapatok jelentkezését.

 

A vetélkedő a Tápiószelei Művelődési Házban lesz.

 

4-5 fős csapatok nevezhetnek be korhatár nélkül! Előzetes segédanyagot biztosítunk, melyet a művelődési házban lehet átvenni.

A vetélkedő főrendezője Szatmári Imréné Editke.

Jelentkezési határidő: 2010. május 29. /A felkészülés miatt érdemes előbb jelentkezni/

 

 

A vetélkedő után is várjuk Önöket!

 

Jöjjenek el az 1800-as évekbeli fogadóvá átalakított Tápiószelei Művelődési Házba

2010. június 5-én szombat este! 17 órától várjuk a sokadalmat!

 

Fellépnek a Simon Marcsa Amatőr Színjátszó Kör tagjai, vendégművészekkel.

Megismerhetik Simonffy Kálmán Tápiószelei születésű zeneszerző életét, dalait.

 

Belépési díj: 2 rézkrajcár /árfolyama a gazdasági válság miatt: 1 krajcár:100 forint/

 

Pörköltes díj: 5 rézkrajcár / árfolyama ugyan az, ugyan az okokból!/

 

Minden belépő vendégünk egy pohár borra! A pörkölt fogyasztásra előzetes jelentkezést kérünk legkésőbb június 3-ig! További borfogyasztás is lehet, a csárda kármentőjéből asztalhoz viszi a csárdatulajdonos.

 

Tápiószele Művelődési Ház

Hegyen-völgyön Petőfi nyomában