A cikk a tápiógyörgyei Faluújság c. lap XXI. évfolyam 5. (2012. december) számából származik.
Az Alapítványunk 2012 február hónapban, Tápiógyörgyei Községi Kastélykert Óvoda részére adományozott 24 db. kiskönyvet, az óvoda oktató és nevelő munkájának támogatása céljából. A könyveket az Alexandra Könyvkiadó térítésmentesen adományozta az alapítvány részére.

A júliusi falunap egyik programrészeként megrendeztük az első Tápiógyörgyei Falunapi futóversenyt. A versenyen 50 fő fölötti induló, számos segítő, támogató és szurkoló vett részt, nem csak Tápiógyörgyéről, hanem a környező tápiómenti településekről. A verseny jó hangulatban zajlott és döntően györgyei győzelmeknek örülhettünk. Az eseményt a kapott bátorítás és biztatás okán, jövőre is megrendezzük és szeretnénk hagyománnyá tenni. December 22-én 16 órakor a karácsonyi műsort színesítik az alapítvány felkérésére megjelenő előadók.

Egész évben folyamatos gyűjtöttük az adományokat, a tápiógyörgyei Katolikus Temetőből ellopott harang pótlásának érdekében. Falunapkor felbontottuk az adománygyűjtő-urnát és az addig összegyűlt több mint 65.000,- Ft-ot az Alapítvány számláján – elkülönítve- helyeztük el. Ezzel összefüggésben felhívjuk a figyelmet, hogy továbbra is várjuk az segítő támogatásukat a harang pótlására. Az adományok a karácsonyi ünnepi műsor alkalmával is felajánlhatóak a bejáratnál elhelyezett urnába. Kérjük Önöket segítsenek, hogy a harang mielőbb újra a méltó helyére kerülhessen.

A falunapi futóversenyt követően Alapítványunk célul tűzte ki, hogy közös testmozgásra invitálja községünk sportolni vágyó lakosait valamint, hogy a györgyei gyermekek, fiatalok szervezetten mozogjanak rendszeresen. Ez okán több fórumon is felhívással fordultunk a közösség felé. Ennek köszönhetően többen jelezték igényüket, hogy részt vennének az Alapítvány által szervezett edzéseken, illetve a szervezett rendezvényeken, helyben és a környező településeken. Ezért 2013 évben elindítjuk - heti rendszerességgel - a futó és állóképességi edzéseket. Kérünk minden eddig, illetve újonnan jelentkezőt, hogy keressenek fel bennünket az Alapítvány honlapján(http://tapiovolgye.mindenkilapja.hu), illetve az Alapítvány Facebook és a Facebook BSI Futónagykövet Tápiógyörgye oldalán. Januárban minden bennünket megkeresőt értesítünk és egy közös megbeszélésre hívunk, hogy megbeszéljük az edzések időpontjait és helyszíneit, valamint a részvétellel kapcsolatos tudnivalókat. Kérünk mindenkit, hogy jelentkezzenek, hogy mielőbb megkezdhessük a közös munkát.

Egyben jelen beszámolónk alkalmából engedjék meg, hogy mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánjon a Tápió Völgye Közhasznú Alapítvány!